Kabataş'taki Saldırı İddiası - Son Dakika
Güncel

Kabataş'taki Saldırı İddiası

Kabataş\'taki Saldırı İddiası

Başkent Kadın Platformu Derneği Başkanı Semiz: "Özellikle taciz ve tecavüz gibi konularda kadının beyanı esastır, bu ön kabul olmalı. Psikolojik, fiziksel sıkıntı yaşadığı bir olayın tekrar tekrar gündeme getirilip o kişinin tekrar tekrar üzülmesini kabul edilebilir bulmuyorum" Avukat Kamalak: "Zehra Develioğlu hakkında bir adli tıp raporu bulunuyor.

15.02.2014 15:54

Başkent Kadın Platformu Derneği Başkanı Nesrin Semiz, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Kabataş'ta saldırıya uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu'nun beyanının esas alınması gerektiğini belirterek, "Psikolojik, fiziksel sıkıntı yaşadığı bir olayın tekrar tekrar gündeme getirilip o kişinin tekrar tekrar üzülmesini kabul edilebilir bulmuyorum" dedi.

Semiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle taciz ve tecavüz gibi konularda kadının beyanının esas olduğunu söyledi.

Bunun ön kabul olması gerektiğini dile getiren Semiz, "Daha sonra medyaya yansıyanlar, olayın çarpıtılması, farklı kesimlerin bunu başka yerlere çekip farklı amaçlar için kullanılması ise olayın tamamen farklı bir boyutu" diye konuştu.

Olayla ilgili davanın devam ettiğini anımsatan Semiz, şöyle konuştu:

"Davası devam eden bir süreçle ilgili kamuoyuna bu şekilde bilgilerin sızdırılıyor olması, kamuoyunun ve dava sürecinin etkilenmeye çalışılması, her şeyden önce etik değil ve yanlış. Her şeyden önce o davanın sonuçlanmasını beklemek gerekiyor. Ayrıca kadının beyanı esastır bize göre. Psikolojik, fiziksel sıkıntı yaşadığı bir olayın tekrar tekrar gündeme getirilip o kişinin tekrar tekrar üzülmesini kabul edilebilir bulmuyorum."

Habercilerin bu konulara dikkat etmesi, özen göstermesi gerektiğini belirten Semiz, dava süreci devam eden olaylarda mahkemeyi etkileyecek haberlerin yapılmasını uygun bulmadığını söyledi.

Aileyi bu şekilde mağdur etmenin de doğru olmadığını vurgulayan Semiz, "Kişi, yaşamadığı bir şeyi 'Ben yaşadım' diye niye çıksın ki ortaya? Her halükarda bunların sürekli gündeme getirilmesi bir kadın için zulümdür" diye konuştu.

-"Ortada bir adli tıp raporu var"

Avukat Zübeyde Kamalak ise Zehra Develioğlu hakkında bir adli tıp raporu bulunduğunu belirterek, "Rapora göre kadının bacaklarının iç kısmında morluklar olduğu söyleniyor" dedi.

Kamera görüntülerinde ise kadının şiddete maruz kalmadığının iddia edildiğini belirten Kamalak, "Eminim ki mahkeme oradaki kamera görüntülerini incelemiştir. Benim okuduğum haberin doğruluk derecesini bilmiyorum, şu anda maalesef toplum her konuda şüpheye düşüyor. Duyduğumuz, dinlediğimiz haberler konusunda şüpheli davranmak durumunda kalıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Kamalak, ortada bir adli tıp raporu bulunduğuna işaret ederek, Develioğlu'na karşı taciz olup olmadığını mahkemenin, bilirkişilerin ve uzmanların belirleyeceklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kabataş'taki Saldırı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement