Kabil Atatürk Çocuk Hastanesi Afganistan Başbakanı Dr. Abdullah Tarafından Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kabil Atatürk Çocuk Hastanesi Afganistan Başbakanı Dr. Abdullah Tarafından Hizmete Açıldı

Kabil Atatürk Çocuk Hastanesi Afganistan Başbakanı Dr. Abdullah Tarafından Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da tadilat ve donanım desteği verilerek yenilenen Kabil Atatürk Çocuk Hastanesi Afganistan Başbakanı Dr. Abdullah Abdullah’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

14.12.2015 15:19

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'da tadilat ve donanım desteği verilerek yenilenen Kabil Atatürk Çocuk Hastanesi Afganistan Başbakanı Dr. Abdullah Abdullah'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Afganistan'da önemli projelere imza atan TİKA projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Afganistan genelinde farklı sektörlerde birçok projeyi hayata geçiren TİKA tarafından, tadilat ve donanım desteği verilen Kabil Atatürk Çocuk Hastanesi Afganistan Başbakanı Dr. Abdullah Abdullah'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törene Afganistan Başbakanı Dr. Abdullah ile birlikte Afganistan Halk Sağlığı Bakanı Dr. FerozeddinFeroz, Türkiye Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın, Kabil Uluslararası Havaalanı'nın (KAIA) Komutanı Tümgeneral Cahit Bakır, Bakan Yardımcıları ve Başkanları ile TİKA Kabil Program Koordinatörlüğü çalışanları ve hastane yönetimi katıldı.

Tören, iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Törende açılış konuşması yapan Afganistan Halk Sağlığı Bakanı Dr. Feroz, Türkiye Cumhuriyeti'nin TİKA aracılığıyla Afganistan sağlık sektörüne verdiği desteğe gönülden teşekkür ettiğini belirtti. Afganistan'da bulunan sağlık kurumlarının sürdürülmesinde Türkiye'nin katkılarının önemini vurgulayan Afganistan Halk Sağlığı Bakanı Dr. Feroz, 90 yıl önce Türk uzman ve profesörlerin destekleriyle kurulan Kabil Atatürk Çocuk Hastanesinin 200 yataklı hastane haline getirilmesinden memnun olduklarını dile getirdi.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ise, söz konusu hastaneye TİKA tarafından verilen desteklerden bahsederek hastanenin genel tadilat-tamirat projesi kapsamında, A ve B olmak üzere iki bloğun genel tadilatı, ameliyathane havalandırma ve oksijen sistemi ile yoğun bakım odaları kurulması, kalorifer sistemi tadilatı hakkında bilgiler verdi. TİKA Kabil Koordinatörü Şahin, sağlık alanında işbirliğinin sadece Atatürk Çocuk Hastanesi ile sınırlı olmayacağını devam ettiğini ve edeceğini, önümüzdeki aylarda Kamil Rıfkı Urga Sanatoryumunun restorasyonuna başlanacağını ve sanatoryumun 70 yıl önceki hali gibi hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Törende konuşma yapan Türkiye Kabil Büyükelçisi Akın, Türkiye ve Afganistan arasındaki dostluk bağlarının çok eskilere dayandığını; Mustafa Kemal Atatürk ve Gazi Amanullah Han döneminde pekiştirildiğini ifade ederek Türkiye ve Afganistan dostluğunun ebedi olmasını dilediğini belirtti.

Afganistan Başbakanı Abdullah Abdullah, Türkiye ve Afganistan'ın iki kardeş ülke olduğunu dile getirerek Türkiye'nin bu kadim kardeşlik ve dostluk bağlarını daha da kuvvetlendirmenin önemine vurgu yaptı. Afganistan Başbakanı Abdullah, Türkiye'nin Afganistan ekonomisinin gelişmesinde TİKA vasıtasıyla her sektörde özellikle sağlık sektöründe etkin olduğunu ifade ederek teşekkür etti. Program hastane ziyareti ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kabil Atatürk Çocuk Hastanesi Afganistan Başbakanı Dr. Abdullah Tarafından Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement