Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyelerinden Duruşma Öncesi Açıklama - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyelerinden Duruşma Öncesi Açıklama

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyelerinden Duruşma Öncesi Açıklama

Sarıyer'de geçtiğimiz yıl boşandığı eşine ait evin penceresinden düşerek ölen Gülay Yaşar davasının ikinci duruşması bugün görüldü.

28.02.2012 21:21

Sarıyer'de geçtiğimiz yıl boşandığı eşine ait evin penceresinden düşerek ölen Gülay Yaşar davasının ikinci duruşması bugün görüldü. Duruşma öncesi basın açıklaması yapan 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri, 'Adaletin Sesini Susturmayacağız' diye pankart açtı.

Gülay Yaşar, 28 Ağustos 2011 gecesi, eski eşi M.Ö'ye ait Tarabya'daki evin penceresinden düşerek ağır yaralandı. Yaşar, 3 Eylül'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olay polis kayıtlarına 'intihar girişimi' diye geçerken, baba Duran Yaşar kızının eski damadı tarafından öldürüldüğünü iddia etti ve suç duyurusunda bulundu. Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nda görülen duruşma öncesi, baba Duran Yaşar'ın da katıldığı açıklamada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına bildiri okuyan İlke Acar, şunları söyledi:

"Kadınları korumayan devlet, ölümler bir bir gerçekleştikten sonra açıklamalarda bulunmaya çalışıyor. Platform olarak hazırladığımız yasa tasarısı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucu meclise verildi. Ancak yasa tasarısını incelediğimizde, davalara hem bizlerin hem bakanlığın müdahil olma hakkını kaldırdınız. Talep ettiğimiz ve sizin koymadığınız her madde önümüzdeki günlerde, yüzlerce binlerce kadının ölümüne sebep olacak." - İstanbul/ Kağıthane

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyelerinden Duruşma Öncesi Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement