Kadın Danışma Merkezi - Son Dakika
Güncel

Kadın Danışma Merkezi

Kadın Danışma Merkezi

Dalbudak: Kadın Danışma Merkezi önemli bir açığı kapattı.

08.02.2012 16:54

Denizli Belediyesi'nce "Ailemi Seviyorum Projesi" kapsamında geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlayan Kadın Danışma Merkezi'ni ziyaret eden Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, merkezin kadınlar için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Denizli Belediyesi'nce "Ailemi Seviyorum Projesi" kapsamında hizmet vermeye başlayan Kadın Danışma Merkezi Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak'ı ağırladı. Kent Konseyi Hizmet Binası'nda psikolog ve hukuk danışmanlarının görev aldığı merkezi ziyaret eden Dalbudak, Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hayata geçirilen merkezin Denizli ve kadınlar için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Ziyarette Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğan merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kadın Meclisi olarak en büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiklerini dile getiren Doğan, ' Merkezimizde psikolog ve hukuk danışmanlarının yanı sıra konuyla ilgili gerekli eğitimi almış Kadın Meclisi üyelerimizde görev alıyor. Merkezimiz problemi için nereye ve nasıl başvuracağını bilemeyen kadınlara danışmanlık yapacak ve yol gösterecek. Kent Konseyi Hizmet Binası'nda hizmet veren bu merkezin kapısı herkese açık" dedi.

Aile içindeki sorunların büyümeden küçük hamlelerle çözülebilmesi açısından bu tür merkezlerin çok önemli olduğunu dile getiren Dalbudak, bu merkezlerin sayısının mutlaka arttırılması gerektiğini söyledi. Denizli Belediyesi'nin böylesine önemli bir mekanizmayı hayata geçirmek ile çok büyük bir işe imza attığının altını çizen Dalbudak sözlerini şöyle sürdürdü: " Kadınların yaşadıkları sorunları hemcinsleri ile paylaşmaları çok daha kolay. Görüyorum ki burada görev alan arkadaşlarda konuya hakim. Burada hem psikolojik hem de hukuki yardım veriliyor. Aile içindeki sorunların büyümeden küçük hamlelerle çözülebilmesi açısından bu tür merkez önemli bir işlevi yerine getirecek. Bu tür tedbir ve koruyucu amaçlı çalışmalar aile yapısının bozulmasının önüne geçecek. Denizli büyük bir il. Bu merkezlerin sayısının mutlaka arttırılması gerekiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadın Danışma Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement