Kadına Yönelik Şiddet Konusunda 71 Bin Polis, 65 Bin Sağlık Personeli, 17 Bin Din Görevlisine... - Son Dakika
Güncel

Kadına Yönelik Şiddet Konusunda 71 Bin Polis, 65 Bin Sağlık Personeli, 17 Bin Din Görevlisine...

Kadına Yönelik Şiddet Konusunda 71 Bin Polis, 65 Bin Sağlık Personeli, 17 Bin Din Görevlisine...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadınlara hizmet sunan kamu kurumlarında çalışan personelin "toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık ile ilgili yasal düzenlemeler" gibi konularda duyarlılığını artırmak...

13.10.2013 09:33

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadınlara hizmet sunan kamu kurumlarında çalışan personelin "toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık ile ilgili yasal düzenlemeler" gibi konularda duyarlılığını artırmak amacıyla imzalanan "Eğitim Protokolleri" aracılığıyla 2006 yılından bu yana 71 bin polis, 65 bin sağlık personeli, 17 bin din görevlisinin eğitimleri ile 336 Aile Mahkemesi hakimi ve Cumhuriyet savcısına yönelik seminerlerin gerçekleştirildiğini bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu'nun soru önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, 2009 yılından bu yana kamu görevlilerine yönelik olarak başlatılan kadın erkek eşitliği ve toplumsal cinsiyet eğitimlerinde 3 bin kamu görevlisine ulaşıldığını, eğitimlerin devam ettiğini söyledi.

-71 BİN POLİS, 65 BİN SAĞLIK PERSONELİ, 17 BİN DİN GÖREVLİSİNİN EĞİTİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ-

Kadınlara hizmet sunan kamu kurum/kuruluşlarında çalışan personelin "toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık ile ilgili yasal düzenlemeler" gibi konularda farkındalık ve duyarlılığını artırmak amacıyla ilgili bakanlıklar ile "Eğitim Protokolleri" imzalandığını belirten Bakan Şahin, bu protokoller aracılığıyla 2006 yılından bu yana 71 bin polis, 65 bin sağlık personeli, 17 bin din görevlisinin eğitimleri ile 336 Aile Mahkemesi hakimi ve Cumhuriyet savcısına yönelik seminerlerin gerçekleştirildiğini kaydetti.

-"ERKEKLERİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ AMACIYLA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLMEKTE"-

Fatma Şahin, kadına karşı şiddetin önlenmesinde toplumsal cinsiyet eşitliği duyarlılığının artırılması ve zihinsel dönüşümün sağlanması amacıyla Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli proje, program, kampanyalar yürütüldüğünü, bilinçlendirici birçok etkinlik gerçekleştirildiğini, görsel materyaller üretilerek dağıtımı yapıldığını, erkeklerin bilinçlendirilmeleri ve sürece dahil edilmeleri amacıyla çalışmaların yürütülmekte olduğuna işaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik her türlü şiddetin sonlandırılmasının çok taraflı ve uzun süreçli bir mücadeleyle mümkün olduğunu vurguladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kadına Yönelik Şiddet Konusunda 71 Bin Polis, 65 Bin Sağlık Personeli, 17 Bin Din Görevlisine... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement