Kadınlar İşsizliği 'Hazır Giyim' ile Aşacak - Son Dakika
Güncel

Kadınlar İşsizliği 'Hazır Giyim' ile Aşacak

Kadınlar İşsizliği \'Hazır Giyim\' ile Aşacak

Adana'da işsiz veya işini kaybetme riski taşıyan kadınlar, mesleki eğitim ile hazır giyim alanında eğitim alacak.

26.09.2012 15:58

Adana'da işsiz veya işini kaybetme riski taşıyan kadınlar, mesleki eğitim ile hazır giyim alanında eğitim alacak. Sektörde ihtiyaç duyduğu nitelikte yetiştirilecek olan kadınlar, 'model makineciler' olarak işletmelerde istihdam edileceği bildirildi.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan, Akdeniz Hayır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ile Adana Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği MEKSA Vakfı'nca da desteklediği 'Hazır Giyim Model Makinecilik Alanında Ulusal Yeterlilikte Meslek Edindirme Projesi' uygulamaya konuldu. 'Geleceğim Mesleğimde' sloganıyla hayata geçirilen projenin açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene; İl Milli Eğitim Müdürvekili Muharrem Gelen, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak ve Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan İkbal Kalın, Adana'nın merkez ilçesi Seyhan'da göç geçmişine sahip, sürekli işsiz veya işini kaybetme riski taşıyan toplam 30 kadın, genç ve engellinin, mesleki eğitim yolu ile hazır giyim alanında ulusal meslek standartlarında eğitim alarak, onların hazır giyim sektöründe 'model makineci' olarak istihdam edilmesi planlandığını vurguladı. Kalın, kursa katılacak olan kadın ve gençlerin, eğitim süresince kişisel ve sosyal uyum, özgüven, işbirliği ve müteşebbislik ruhunun geliştirilmesine yönelik çalışmaların da ortaya konulacağını anlattı.

Kursiyerlere; hazır giyim model makinecilikte meslek standartları alanında mesleki eğitimler, kentlilik kültürü ve birlikte yaşama becerisi geliştirme eğitimleri ile girişimcilik eğitimi verileceğini dile getiren Kalın, projenin ÇKA tarafından yürütülen; 'Göçle Gelen Nüfusun Sosyal ve İktisadi Uyumunun Sağlanması Mali Destek Programı' kapsamında hazırlandığını, ihtiyaç duyulan tüm araç gereç ve ekipmanların da yine ÇKA tarafından temin edilip, gerekli finansman desteğinin sağlandığını da sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınlar İşsizliği 'Hazır Giyim' ile Aşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement