Kadınlarla El Sıkışmayan Öğretmene Şikayet - Son Dakika
Güncel

Kadınlarla El Sıkışmayan Öğretmene Şikayet

Avusturya'da İslam dersi öğretmenliği yapan Ömer Kutlucan, kadınlarla el tokalaşmaması nedeniyle işinden oldu.

08.05.2016 14:41  Güncelleme: 16:16

Almanya'da eğitim gören Ömer Kutlucan, 2009 yılında geldiği Avusturya'da lise düzeyindeki bazı okullarda İslam dersi öğretmenliği yapıyor.

TAVRI BASKILARA YOL AÇTI

Okula başlarken İslami hassasiyetleri olduğunu açıkça belirttiğini ifade eden Kutlucan, zamanla "başörtüsü" ve "bayanlarla el sıkışmama" konularındaki tavrı nedeniyle kendisine yönelik baskıların arttığını aktardı.

"EK SIKŞMADIM ŞİKAYET ETTİLER"

Okul müdürü ve bazı öğretmenlerin İslami kurallara uymak istemesinden dolayı rahatsız olduklarını belirten Kutlucan, "Okulda bir sınavdan sonra bayan öğretmenler ve bayan öğrencilerle el sıkışmadım, ondan sonra bana yönelik baskılar arttı. En sonunda bu okuldan ayrılmam için şikayet ettiler." dedi.

"TOKALAŞMA BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ"

HAK Bregenz Okulu Müdürü Manfred Hämmerle ise yerel basına yaptığı açıklamada, okulda "Ortaçağ İslamı" istemediğini, "Modern İslam" istediğini belirterek, "Tokalaşma bizim kültürümüzdür, burada herkes bu kültüre ayak uydurmak zorundadır." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLIK BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Öte yandan 1990'lardan beri Avusturya'da yaşayan bir din dersi öğretmeni 2001 yılında vatandaşlık başvurusunda bulunmuş ve Karintiya eyalet yönetimi bu talebi, öğretmenin bayanlarla el sıkışmaması gerekçesiyle reddetmişti.

ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL ETTİ

Avusturya Anayasa Mahkemesi, 2006 tarihli kararında "herkesin karşılaştığı insanlarla istediği gibi selamlaşma özgürlüğüne sahip olduğunu" belirterek eyalet yönetiminin bu kararını iptal etmişti.

Kadınlarla El Sıkışmayan Öğretmene Şikayet
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Kadınlarla El Sıkışmayan Öğretmene Şikayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Ela: Ögretmenimiz Kutlucanin arkasindayiz. Imza kampanyamiz basladi kimse onu ezemez biz variz !! Sizin dediginiz o yobazlik degil dinimiz öyle buyuruyor asil yobaz olan sizsiniz !! Gelinde sizede biraz din dersi versin. 23 15 Yanıtla
  • smyrne: Git yobazlığını arabistan da yaşa.Kirletme ekmek yediğin yeri bari. 12 25 Yanıtla
    Nhm: Vay vay herkes gavur sevici,domuz yiyici sizde bu Müslüman ülkeden bi def olup gidin.herhangi bir gavur veya putperest ülkesine naşşş 4 4
  • diyarbakirli: bir bayanla tokalasmak.demir bi sise kafana vurdurulmaktan daha kotu.hadisi serif.gercek Allah dostlari heryerde var cok sukur 20 13 Yanıtla
  • Bir müslüman : Avusturya'yı tenkit ediyorum, inanca saygı duymayan medeniyete yazıklar olsun 19 11 Yanıtla
    *: Ana sorun şu; toplumsal yaşamı bir din mi yönetecek insan aklı mı? 3 7 *: Benim inancım tokalaşmamayı emrediyor dersen toplumsal düzeni bozmuş olursun, çünkü karşıdaki de benim inancım şunu şunu gerektiriyor deyip abuk bir şey yapmak isteyebilir. 3 6 *: Kamusal düzeni bozacak inançlar özgürlük kapsamında değerlendirilemez. Örneğin benim inancım köleliği gerektiriyor, bunun için köle pazarlarının kurulması gereklidir diyemezsin. Bu dünyada tek başımıza yaşamıyoruz, toplumsal düzeni bozan şeyler inanç adı da alsa dışlanmalıdır. 5 4 smyrne: Bende arabistan a gidip bir bayan ın elini sıkacam sokakta, bakalım ne kadar medeniler. 2 3
  • Derya: Üzülme kardes sen dogru olanı yapmışsın rızkı veren Allah elbet bi kapı açar.... 25 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement