Kağıthane'de 4 Dünya Rekoru Kırıldı - Son Dakika
Güncel

Kağıthane'de 4 Dünya Rekoru Kırıldı

Kağıthane\'de 4 Dünya Rekoru Kırıldı

Kâğıthane Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 4'üncü Türkiye Abaküs Mental Aritmetik Olimpiyatları'nda 135 çocuk 350 milisaniyede tek basamaklı 25 rakamı hesaplarken, 3 çocuk da farklı kategoride 3 dünya rekorunu kırdı.

21.09.2013 15:29

Kağıthane Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 4'üncü Türkiye Abaküs Mental Aritmetik Olimpiyatları'nda 135 çocuk 350 milisaniyede tek basamaklı 25 rakamı hesaplarken, 3 çocuk da farklı kategoride 3 dünya rekorunu kırdı.

Kağıthane Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 4'üncü Türkiye Abaküs Mental Aritmetik Olimpiyatları'nda rekor kıran hafıza sihirbazı çocuklar yetenekleriyle seyircileri büyüledi.

Tüm Abaküs Mental Aritmetik Derneği (TAMADER) tarafından Kağıthane Sadabat Kültür Merkezi'nde düzenlenen rekor denemesinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen 135 çocuk 350 milisaniyede tek basamaklı 25 rakamı hesapladı.

Rekor denemesi için heyecanla bekleyen çocuklara başarılar dileyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Eğitim almış zeki çocuklarımızı bir arada görmek ve çalışmalarının sonucunda kıracakları dünya rekoruna şahitlik etmek bizleri gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın en iyi şekilde hazırlanması hepimizin görevidir. Bu anlamda üzerine düşen görevi yerine getiren herkese, çocuklarımızın ailelerine ve Orhan Hocamıza özellikle teşekkür ediyorum. Çocuklarımızla ülkemizin geleceği çok daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

Dünya Çocuk Rekorları Çocuk Heyeti Başkanı Prof.Dr. Orhan Kural, "Fazlı Bey ile beraber Kağıthane'de 15 okulda bağımlılığa karşı konferanslar dizisi düzenledik. Başkanım tek tek tüm konferanslara katıldı. Burada da bize ev sahipliği yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diyerek salonu dolduran ailelere kariyer başarısının sırlarını anlattı.

Prof. Dr. Kural," Bana hep bu kadar işi nasıl yapıyorsun diye soruyorlar. Ben size sırlarımı anlatayım. Ben bir matematik hocasıyım. Matematiğiniz iyi olursa hayatta her şeyi başarırsınız. Matematik hayat bilgisidir. Matematiği kötü olan insan her zaman yanlışlar yapar. Şu an bir bölüm başkanlığı yapıyorum. İki daireyi yönetiyorum. İki fahri konsolosluk görevim var. Televizyon programlarım var. Eğer bu kadar işi yapabiliyorsam matematiğim iyi olduğu içindir. Bunun için mental aritmetik adına velileri kutluyorum. Bu çocuklar hayatları boyunca her şeyde başarılı olurlar ve yanlış yapmazlar. Sadece burada değil üniversite sınavlarında da başarılı olacaklar. Maalesef genellikle doksan atmış doksan, Türkçe noksan kadınların televizyon programları dışına çıkamıyoruz. Onun için hepinizi burada bulunmaktan dolayı kutlarım. Çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Şimdi bir rekor kırılacak. Bendeki son rakamları göre bu 4'üncü rekorumuz. 135 çocuk 350 milisaniyede tek basamaklı 25 rakamı hesaplayacaklar. Çocuklarımıza başarılar dilerken sizlerin de nice mutlu coğrafyalarda uyanmanızı dilerim" dedi.

500 milisaniyede 20 sayı ile başlayan rekor denemesine katılan 135 çocuğun başarılı işlemleri çocuklar kadar ailelerini de mutlu etti. Hesaplamalarda milisaniyeler düşürülürken, artan sayı miktarının çocukların başarısını engellemediği gözlenirken, bireysel gösterilerde kendilerine verilen süreyi çok, rakamları ise az bulan miniklerin hesap sürelerinin düşürülmesini istemeleri dikkat çekti.

25 sayıyı 350 milisaniyede doğru olarak hesaplayan 135 çocuk yeni bir dünya çocuk rekoru kırarken rekor denemesinin başarısı, Başkan Kılıç'ın yanı sıra Prof. Dr. Kural'ın da içlerinde bulunduğu Dünya Çocuk Rekorları Çocuk Heyeti tarafından onaylandı. Rekor Tescil ve Hakem Heyeti'nde yer alan Menar Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şen, Seyhan İdeal Eğitim Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Seçmen, Ekin Eğitim Merkezi Müdürü Akın Yaviç, Sanatçı Serap Yenici, Seyhan İdeal Eğitim Genel Koordinatörü Zeynep Özcan, Dünya Çocuk Rekorlarından Aydın Türkücü'nün de onaylamasının ardında rekor tescil edildi.

Aile ve izleyicilerin alkışları eşliğinde kırılan dünya çocuk rekorunun onaylanmasının ardından yeteneklerini sergilemeye devam eden çocuklar, 300 milisaniyede 20 sayıyı da hesaplayarak yeni rekor denemelerine de hazır olduklarını gösterdi.

Çocukların rekorunu onayladığını belirten Başkan Kılıç, "Çocuklarımız bu rekorlarıyla ömür boyu iftihar edecekler. Bu anı hiç unutmayacaklar. Ailelerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Başkan Kılıç, milisaniyelerle yapılan hesaplamalarda kendisinin 5'inci rakamdan sonra yapılan işlemi kaçırdığını ifade ederek, çocukların gerekli eğitimlerle çok zor görünen işlemleri bile çok basit gibi çözebildiklerini belirtti.

Bireysel gösterilerde görme engelli çocuklar için rakamları ses ile hesaplayabilme yöntemi dikkat çekerken aynı zamanda müzik eşliğinde dans eden ya da saz çalan çocukların çok kısa biz zamanda üç haneli rakamlarla işlem yapabilmesi hayranlık uyandırdı.

Rekor üzerine rekor kırılan programda Eymen Akbaş 600 milisaniye aralıkla ekrandan geçen 1 basamaklı 20 sayıyı gözleri kapalı olarak, Efe Üçdemir 500 milisaniye aralıkla ekrandan geçen 3 Basamaklı 30 sayıyı, Çise Hendan ise 700 milisaniye aralıkla ekrandan geçen 4 Basamaklı 30 Sayıyı toplama rekoru kırdı.

Mental aritmetik şampiyonu miniklerin dünya rekoru kırması ve bireysel gösterilerdeki başarıları aileleri de mutlu etti. Çocukların başarısı karşısında duygusal anlar yaşan anneler gözyaşlarını tutamadı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kağıthane'de 4 Dünya Rekoru Kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement