Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası Verilişinin Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası Verilişinin Yıl Dönümü

Kahramanmaraş\'a İstiklal Madalyası Verilişinin Yıl Dönümü

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kahramanmaraş'a Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 93. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

05.04.2018 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kahramanmaraş'a Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 93. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Adnan Köşker ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç'ın Türk bayrağına İstiklal Madalyası'nı takmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Erkoç, burada yaptığı konuşmada, 21 Ocak 1921'de başlayarak 22 gün ve 22 gece devam eden özgürlük mücadelesinin Türk Kurtuluş Savaşı'nın da ilk kıvılcımını teşkil ettiğini söyledi.

Bu anlamda Kahramanmaraşlıların işgale karşı direniş yangınının ilk ateşini yakarak ve tüm yurtta direnme gücünü ve zafere olan inancı arttırarak Anadolu'nun da kaderini değiştirdiğini dile getiren Erkoç, "Dünya tarihinde ilk defa bu madalyaya sahip olan şehir Maraş'tır. 5 Nisan Madalya Günü, günlerden bir gün değildir. 5 Nisan, kurtuluş mücadelesinin bir şehirden bir ülkeye yayıldığı gündür. 5 Nisan, bir halkın bir millete umut olduğu gündür. 5 Nisan, Kahramanmaraş halkının gösterdiği eşsiz kahramanlığın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tescillendiği gündür. 5 Nisan, hepimizin onur ve gurur günüdür. 93 yıl önce bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Kahramanmaraşlılara vermiş olduğu İstiklal Madalyası, Türkiye'nin bağrında gururla parlamaktadır." dedi.

Kahramanmaraş Ortaokulu öğrencisi Özlem İlkhan'ın "Maraşlım" şiirini okumasının ardından tören sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası Verilişinin Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement