Kalami'den Öte Yakaya Selam - Son Dakika
Güncel

Kalami'den Öte Yakaya Selam

Kalami\'den Öte Yakaya Selam

Kalami Restaurant'ın açılışını Nilüfer ve Mudanya belediye başkanları Mustafa Bozbey ile Hasan Aktürk birlikte yaptı.

06.02.2013 10:26

Göç yollarında yaşamını yitirenler, mübadelenin 90. yıl dönümünde anılırken, bu duygulu törene evsahipliği yapan sokakta hizmete açılan Kalami Restaurant'ın bahçesinde de mübadil fotoğrafları sergileniyor.

Gündüzleri kafe, geceleri ise Rum meyhanesi konseptiyle servis yapan Kalami Restaurant'ın açılışını Nilüfer ve Mudanya belediye başkanları Mustafa Bozbey ile Hasan Aktürk birlikte yaptı.

Halit Paşa Mahallesi 12 Eylül Caddesi'nde açılan ve Yunanca "olta" anlamına gelen Kalami Restaurant'ın bahçesinde mütareke dönemini yansıtan fotoğraflar sergileniyor. Mübadiller, kendi geçmişlerinden önemli anları yansıtan fotoğrafları duygulanarak inceliyor.

Ağırlıklı olarak Girit mutfağından seçkin örneklerin servis edildiği Kalami Restaurant'ın açılışını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, AKP Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman, CHP İlçe Başkanı Rüştü Cozlan, Mudanya Esnaf Odası Başkanı Emir Ali Usta birlikte yaptı.

Kalami Restaurant'ın işletmecisi Ercan Samastı, geceleri Rum meyhanesi konseptinin hayata geçirildiği restoranın, gündüzleri ise sabah kahvaltısı ve kafeterya dahil olmak üzere Ege'nin öte yakasından esintileri taşıyacak geniş yelpazede hizmet verdiğini söyledi. Samastı, yemek kültürünün dostlukların temelini oluşturduğunu hatırlatarak, Ege'nin iki kıyısında birbirine çok yakın iki kültür arasında barış ve dostluk rüzgarları esmesinin herkes için mutluluk kaynağı olacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kalami'den Öte Yakaya Selam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement