Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Muş’ta, 2009 yılında Yüksel ve Yıldırak aileleri arasında çıkan husumetten dolayı 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin ise yaralandığı kan davası barış töreniyle sona erdi.

02.09.2015 14:36

Muş'ta, 2009 yılında Yüksel ve Yıldırak aileleri arasında çıkan husumetten dolayı 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin ise yaralandığı kan davası barış töreniyle sona erdi.

2009 yılında merkeze bağlı Mescitli köyünde Yüksel ve Yıldırak aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Olayın ardından başlayan kan davası, kanaat önderleri ve aile büyüklerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı. Muş merkezde faaliyet gösteren Şato Park düğün ve konferans salonunda düzenlenen barış törenine Belediye Başkanı Feyat Asya, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Kızılağaç Belediye Başkanı Burhan Öğüt, Sungu Belediye Başkanı Bedrettin Çetin, Serinova Belediye Başkanı Engin Atılgan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Turan, kanaat önderleri, aile büyükleri ile çok sayıda Yüksel ve Yıldırak ailesi katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan barış töreninde kanaat önderlerinden Şeyh Abdulkadir Erten bir konuşma yaptı. Barışın önemine değinen Erten, Hz. Peygamber ve ayetlerden örnek vererek barışa vesile olan herkese teşekkür etti. Barışın çok güzel olduğunun altını çizen Erten, İslam coğrafyasında akan kanın Müslüman kanı olduğunun altını çizerek "Allah'a hamdolsun böyle bir günde Allah'ı ve Resullulahı sevindiriyoruz, Çünkü barış yapıyoruz. Barış yapılınca Allah'ta sevinir onun habibi Muhammed (SAV) de sevinir. Kainatta sevinir insanlarda sevinir. Barış çok mükemmel bir şey şey. İslam kelimesi bile barış demektir. Barış, 'insanı felaketlerden, kötülüklerden kurtarmak' demektir" dedi.

"İNŞALLAH TÜRKİYE'NİN BAŞINDAKİ BARIŞI YENİDEN SAĞLAR"

Kan davasının barışla sonuçlanmasının ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a seslenen kanaat önderi Şeyh Abdulkadir Erten, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin başındaki Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyoruz, temenni ediyor ve rica ediyoruz yine bu barışın sağlanmasını istiyoruz. Çünkü barışı sağlayan o çoban tüm Türkiye'nin çobanıdır. Ailenin çobanı var, bir milletin çobanı var, bir milletin reisi var. Birde Türkiye'nin reisi var. Ne yapacak inşallah yeniden barışı sağlayacaktır. Barış temenni ediyoruz."

Yapılan konuşmanın ardından barış yemeği verildi. Yüksel ve Yıldırak aileleri Kur'an-ı Kerimin altından geçerek birbirleriyle selamlaşıp barıştılar. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • muşlu: ???????? ?????????????? ???????? ???????????? ?????? ???????????? ?????????? ??????? ??????????? ??????????? Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki esirgenesiniz.(hucurat-10) Helal olsun...müslümana bu yakışır.. 0 0 Yanıtla

Advertisement