Kan Davası Katliamına 5'er Kez Ağırlaştırılmış Ömürboyu - Son Dakika
Güncel

Kan Davası Katliamına 5'er Kez Ağırlaştırılmış Ömürboyu

Kan Davası Katliamına 5\'er Kez Ağırlaştırılmış Ömürboyu

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Uğrak Köyü'nde 2012 yılı Kurban Bayramı arifesinde 1'i çocuk 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan İsa ve Alaattin Bozkuş kardeşler 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

22.01.2016 15:36

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Uğrak Köyü'nde 2012 yılı Kurban Bayramı arifesinde 1'i çocuk 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan İsa ve Alaattin Bozkuş kardeşler 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Dicle İlçesi'ne bağlı Uğrak Köyü'nde 2008 yılında Bozkuş ve Akelma aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. Salih Bozkuş'un yaşamını yitirdiği kavganın ardından iki aile arasında kan davası başladı. 23 Ekim 2012 tarihinde Kurban Bayramı arifesinde alışverişten dönen Akelma ailesi üyelerinin bulunduğu araç, köy girişinde uzun namlulu silahlarla tarandı. Ramazan Bilge, Latife Bilge, Ramazan Akelma, Hacer Akelma ve 5 yaşındaki İbrahim Akelma'nın hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili 2'si tutuklu 10 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın bugün görülen duruşmasına tutuklu sanıklar İsa ve Alaattan Bozkuş ile taraf avukatları katıldı.

ALLAH'TAN KORKMADIN MI 5 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜN PİSLİK

Saldırıda 5 yaşındaki oğlu İbrahim ve eşi Ramazan Akelma'yı kaybeden Gülsüm Akelma duruşmadaki ifadesinde, "Sonuna kadar şikayetçiyim. Hak ettikleri cezayı alsınlar. Ben kendi gözlerimle 5 kişi olduklarını gördüm. Oğlum sürekli gözümün önüne geliyor. Bunlar 5 yaşındaki masum çocuğu öldürdüler. Allah'tan korkmadın mı 5 kişiyi öldürdün pislik. Yalan söylüyor. Buna inanmayın" dedi.

BABAMIN BAŞINI KESMİŞLERDİ

Duruşmada  söz hakkı verilen sanıklardan İsa Bozkuş verilecek cezadan korkmadığını belirterek şunları söyledi:

"İdam verseniz bile razıyım. Olay babamı vurmaları ile başladı. Ben 2011 yılında kız kaçırdım. Bir kaza yaptık ve ben firari olarak kaçtım. Köyün yakınlarında bir aracın geldiğini gördüm. Gelenlerin içinde Ramazan'ın olduğunu gördüm. Elimde silah vardı. 'Babamı kim öldürdüyse araçtan insin' dedim. Babamın dizden yukarısına 200'e yakın kurşun sıkılmıştı. Babamın başını kesmişlerdi. Aramızda bir namus meselesi yoktu. Neden babamın başını kestiler? Babama 10 kişi ateş etmişti. O sırada kendimi kaybettim. Kendi kendime 'Ben namussuz muyum?' dedim ve tarayarak üstlerine gittim. Bir bayanın ağlama sesi geliyordu. Araca baktığımda bir çocuk olduğunu gördüm. Çocuğu görünce sanki kendi babamı öldürmüş gibi hissettim. Daha sonra öldürdüğüm kadın ve çocuğun kim olduğunu öğrenmek istedim. Ben intikam peşinde değilim. Cezam neyse razıyım. Dünya başıma yıkıldı."

5'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Kararını açıklayan mahkeme sanıklar Mehmet Uzan, Ramazan Bozkuş, Mehmet Bozkuş, İsmail Bozkuş ve Fırat Belada'nın beraatine hükmetti. Mahkeme Başkanı Adem Kahraman sanık Ramazan Bozkuş'un, üye Hakim Volkan Dur ise Mehmet Uzan'ın beraat kararına muhalefet şerhi koydu. Mahkeme, sanıklar İsa Bozkuş ve Alaattin Bozkuş'u ise 'Kan gütme saikiyle kasten öldürme' suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 'Ruhsatsız vahim nitelikte silah taşımak suçundan da 5'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cinayeti işleyen sanıkları evlerinde saklayan Hüseyin İpek, Abdurrahman Aslan ve Mehmet Aslan'ı da 2'şer yıl hapis cezasına çarptırarak, bu cezayı erteledi. Mahkeme heyeti sanıklara verilen cezalarda herhangi bir indirim uygulanmadığını belirtti.

KAFANA SIKMAZSAM ŞEREFSİZİM

Mahkemenin kararı açıklamasının ardından salondan çıkarılan sanıklardan İsa Bozkuş, mağdurların avukatı Ali Yavuz Aktan'a küfür ederek, "Kafana sıkmazsam şerefsizim" dedi. Sanığın bu sözlerini tutanak altına alan mahkeme, suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kan Davası Katliamına 5'er Kez Ağırlaştırılmış Ömürboyu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement