Karabük Üniversitesi Öğrencilerinden Marmaray'da İnceleme - Son Dakika
Güncel

Karabük Üniversitesi Öğrencilerinden Marmaray'da İnceleme

Karabük Üniversitesi Öğrencilerinden Marmaray\'da İnceleme

Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Marmaray'da incelemelerde bulundu.

26.11.2013 18:53

Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Marmaray'da incelemelerde bulundu.

Marmaray'ın Üsküdar istasyonuna gelen 40 kişilik öğrenci grubu, Marmaray Halkla İlişkiler Sorumlusu Murat Uludağ tarafından karşılandı. Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Kulübü Başkanı Kemal Faruk Doğan'ın da aralarında bulunduğu öğrenciler, Marmaray'ın yapım aşamaları ve teknikleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük Üniversitesi'nin 2011'de Türkiye'nin raylı sistemler alanındaki kalifiye eleman açığını kapatmak için Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü'nü kurduğunu ve bu bölümde şu an 500'e yakın öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Kurulan bölümün Türkiye için önemine işaret eden Doğan, şunları kaydetti:

"Raylı sistemler sektörü, Türkiye'nin ulaşımı için önemli bir sektördür. Biz de gerek kendi eğitimlerimiz, gerek üniversitemizin verdiği eğitimlerle ülkemize daha iyi hizmet vermek ve daha kalifiye eleman olmak için uğraşıyoruz. Bugün Türkiye'nin en önemli raylı sistemler projesi olan Marmaray'ı ziyaret ediyoruz. Marmaray'ın dünyanın en büyük batırma tüneli olduğunu biliyoruz. Gerçekten bir mühendislik harikası. Bunu görerek ileride daha iyi şeyler yapmaya çalışacağız. Bu yönde gerek üniversitemiz, gerek Devlet Demir Yolları, gerek Kardemir desteğiyle çalışmalar yürütüyoruz. İleride hepimiz bunlardan çok daha güzel projeler çıkaracağımıza inanıyoruz."

Öğrenciler, incelemelerinin ardından Marmaray'la Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na seyahat etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük Üniversitesi Öğrencilerinden Marmaray'da İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement