Karadağ'da Yangından Mağdur Olanlara Türkiye'den Destek - Son Dakika
Güncel

Karadağ'da Yangından Mağdur Olanlara Türkiye'den Destek

Karadağ\'da Yangından Mağdur Olanlara Türkiye\'den Destek

Karadağ'da Roman vatandaşların yaşadığı mahallede çıkan, 90 ev ve barakanın kullanılamaz hale geldiği yangında zarar görenler için Türk Kızılayı çadırkent kurdu.

25.07.2012 18:13

Karadağ'da Roman vatandaşların yaşadığı mahallede çıkan, 90 ev ve barakanın kullanılamaz hale geldiği yangında zarar görenler için Türk Kızılayı çadırkent kurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Podgorica'da Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Konik Mahallesi'nde dün sabah erken saatlerde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında baraka halindeki evlerden yaklaşık 90'ı kullanılamaz hale geldi. Evleri yanan yaklaşık 800 kişi, geceyi dışarıda yağmurun altında geçirmek zorunda kaldı.

Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı Karadağ Koordinatörü Doç. Dr. Birol Çetin, evleri yanan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Büyükelçi Tanılır, daha sonra Türk Kızılayı ile irtibata geçerek, evleri yanan halkın durumu hakkında bilgi verdi ve destek talebinde bulundu.

Bu görüşmenin ardından, kısa sürede Türk Kızılayı tarafından gönderilen çadırlar bugün evleri yanan vatandaşlara dağıtıldı. Kurulan çadırlara yerleşen yangınzedeler, Türkiye'ye kısa sürede kendilerine sahip çıkmasından dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Podgorica

Yayıncı: Ömer Çetres - PODGORİCA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karadağ'da Yangından Mağdur Olanlara Türkiye'den Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement