Kardeş Şehir Celalabat'la Ortak Çalışma - Son Dakika
Güncel

Kardeş Şehir Celalabat'la Ortak Çalışma

Kardeş Şehir Celalabat\'la Ortak Çalışma

Tarsus Belediyesi ile Kardeş Şehir Celalabat Belediyesi Orta Asya'daki kardeş şehirlerde de uygulanması amacıyla çalışma başlattı.

08.02.2014 13:42  Güncelleme: 14:32

Tarsus Belediyesi ile Kardeş Şehir Celalabat Belediyesi Türkiye'deki belediyecilik ve belediye sistemlerinin öğrenilerek Orta Asya'daki kardeş şehirlerde de uygulanması amacıyla çalışma başlattı.

Tarsus Belediyesi'nde düzenlenen çalışmada kardeş şehir Celalabat'tan gelen bürokrat ve yöneticiler 1 ay boyunca staj görecekler ve uygulamalı ortak çalışma projesi içerisinde belediyeciliği ve belediye sistemlerini öğrenecekler.

Kardeş şehir Celalabat'tan gelen siz sevgili kardeşlerimizi aramızda görmekten son derece mutlu olduk. Diyen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan ' Siz kardeşlerimiz eksiğimizi tamamlayan yüreğimizi coşturan yıllar önce ayrılıp geldiğimiz ana yurdumuzdan gelen kardeşlerimizsiniz, sizler bizim için çok önemlisiniz. Bu çalışmalarda Türk yurtları arasında bu tür ilişkilerin kurulması bu geliş gidişlerin sağlanması mutlaka iki ülke arasındaki diyalogu da geliştirecektir. İnşallah belediyelerimiz arasındaki bu ilişkiler inşallah zamanla ülkelerimiz arasındaki ilişkiye dönüşür. Bu sıcaklık, bu kardeşlik, bu birlik beraberlik daha da gelişerek devam eder. Sizler belediyecilik konusunda burada bazı şeyler öğreneceksiniz bizler başka konularda sizlerden bir şeyler öğreneceğiz. Bu birlik ve beraberlik giderek daha da büyüsün gelişsin istiyoruz.' Şeklinde konuştu.

Öncelikle Belediye Başkanımız Muhtar Beyin ve halkımızın çok selamını getirdik. Diyerek söze başlayan Celalabat Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Talantbek Kasymov ' Bağımsızlığımızı kazandıktan sonra bizlerde Türkiye'den birçok iş adamı geldi, ülkemizde birlikte büyük işler yaptık. Üniversiteler ve okullar açıldı ve Türkiye'yi yakinen tanıyoruz. Daha önce Celalabat'a gelenlerle yapılan çalışmalardan çok memnun kaldık ve devam ettirmek istiyoruz. Buradan gelenler kentimizde ve ülkemizde çok güzel çalışmalar yaptılar ve halende yapmaya devam ediyorlar. Biz belediye başkanımızla buradaki iş adamlarını ülkemize ve kentimize davet ediyoruz ve onlarla iş yapmak istiyoruz.' Dedi.

Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Bölge Temsilcisi Seyfettin Sindar koordinesinde yapılacak çalışmalara Kırgızistan'da bulunan Kardeş Şehir Celalabat'tan gelen 6 Belediye meclis üyesi ve 5 daire müdürü katılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kardeş Şehir Celalabat'la Ortak Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement