Kardeşlik Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Kardeşlik Çağrısı

Kardeşlik Çağrısı

2. düzenlenen Anadolu Erenler Meclisi'nden birlik ve beraberlik çağrısı yükseldi.

25.11.2011 08:11

"Türkmen Alevi Bektaşi Derneği'nden Kardeşlik Çağrısı"

Organizasyonun ilk günü yapılan sempozyum ile etkinlikler başladı. Katılan isimler arasında, araştırmacı yazar ve şair Abdullah Satoğlu, Alevi Dedesi Mehmet Yaman, Alevi Dedesi Baki Gerçek, Celal Arslan, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Cebeci, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen yer alıyordu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından başlayan sempozyumda, ilk sözü alan isim Alevi Dedesi Mehmet Yaman oldu. Yaman, konuşmasında Alevilik ve Bektaşilik tarihi hakkında bilgi verdi. Yüzyıllar içerisinde yaşanan zorluklara değinerek, Diyanet'e seslendi, "Hepimiz Türk'üz, hepimiz kardeşiz, lütfen hepimizi barışa çağırın" dedi, kardeşliğe çağrı istedi.

Bir diğer konuşmacı olan Baki Gerçek; Alevilik hakkında bilimsel yaklaşımın çok az olduğunu, araştırma yapılmadığını ve kulaktan dolma bilgilerle fikir sahibi olunduğunu dile getirerek, bu yüzden kavram karmaşası yaşandığını belirtti. "Alevilik, sadece bir inanç değildir, kültürümüze de büyük katkı sağlamaktadır. Bizleri anlatacak objektif bir görüşe ihtiyacımız var" dedi ve ekledi, "Yeni gelen araştırmacı ve meraklı neslin bunu yapacağına inancım sonsuzdur."

Sempozyumda söz alan diğer konuşmacılardan Celal Arslan ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Cebeci, Balkanlar'da Alevi ve Bektaşi olmanın zorluklarını anlatarak, dinleyiciler ile tecrübelerini paylaştılar. Ege Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Gani Pekşen ise, yöreden yöreye farklılık gösteren gelenekleri ve kültürleriyle ilgili bilgi verdi. Pekşen, müzikleri ile ilgili fikirlerini dile getirdikten sonra, düzenlenen müzik dinletisi ile etkinliğin ilk günü sonra erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kardeşlik Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement