Kassam Tugayları, elindeki esirleri bırakma karşılığında İsrail'in de hapishanelerdeki tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmasını önerdi. - Son Dakika
Güncel

Kassam Tugayları, elindeki esirleri bırakma karşılığında İsrail'in de hapishanelerdeki tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmasını önerdi.

Kassam Tugayları, elindeki esirleri bırakma karşılığında İsrail\'in de hapishanelerdeki tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmasını önerdi.

Kassam Tugayları, elindeki esirleri bırakma karşılığında İsrail'in de hapishanelerdeki tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmasını önerdi.

28.10.2023 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fas'taki Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Genel Başkanı ve eski Başbakan Abdulilah Benkiran, "Gazze kaybedilirse İslam ülkelerine saygının kalmayacağını" belirtti.

Benkiran, başkent Rabat'ta partisinin toplantısında yaptığı ve Youtube'da canlı yayınlanan konuşmasında, "Büyük güçlerin toplanıp bir araya gelmesini gerektiren coğrafi olarak küçük, anlam olarak büyük Gazze Şeridi yok edilse, İslami direniş yok edilse, Arap ve İslam ülkelerinin dünya üzerinde devlet olarak ne kıymeti kalır?" ifadelerini kullandı.

Gazze'nin kaybedilmesi, direnişin yok edilmesiyle Arap ve İslam ülkelerine saygının kalmayacağını, diğer ülkelerin de bundan korkmayacağını belirten Benkiran, Endülüs'e işaret ederek, "Endülüs'ün kaybedilmesinin utancı halen zihinlerde. Daha önce Endülüs'ün olduğu gibi bugün de Gazze tehlikede." diye konuştu.

Benkiran, İslam ülkelerinin liderlerine İsrail'in Gazze'ye saldırılarının son bulması için harekete geçme çağrısında bulundu.

Gazze'de son durum

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi.

İsrail ordusu, hava saldırılarını artırdığını ve kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 195'i çocuk, 1863'ü kadın olmak üzere 7 bin 703'e çıktığını, 19 bin 743 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 111 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail- Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kassam Tugayları, elindeki esirleri bırakma karşılığında İsrail'in de hapishanelerdeki tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmasını önerdi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement