Kavunun İçinde Çimlenen Çekirdekler Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

Kavunun İçinde Çimlenen Çekirdekler Şaşırttı

Kavunun İçinde Çimlenen Çekirdekler Şaşırttı

Kağızman ilçesindeki bir manavda kesilen kavunun içindeki çekirdeklerin çimlenmesi görenleri şaşırttı.

20.09.2017 22:32

Kağızman ilçesindeki bir manavda kesilen kavunun içindeki çekirdeklerin çimlenmesi görenleri şaşırttı.

Manav Erkan Demirden, Şahindere Mahallesi Pazar Caddesi'ndeki iş yerinde satmak üzere Mersin'den kavun satın aldı. Demirden, manavda sergilediği kavunlardan birini müşterilerin beğenisine sunmak üzere kesti. Kesilen kavunun içerisindeki çekirdeklerin yeşerdiğini gören Demirden ve müşterisi şaşkınlık yaşadı.

Demirden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını ve kavunu kestiğinde de adeta şok yaşadığını söyledi.

Meyvede kavun tadı olmadığını ifade eden Demirden, "Kavunu kestiğimizde içerisinde böyle yeşil şeyler çıktı ve çok şaşırdık. Hayatımızda ilk defa böyle bir şey görüyoruz." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün ise "Bu meyvede sıkıntı yaratan bir şey değil. Ökaryot dediğimiz hücreler var. Bu hücrelerden hayvanlarda da vardır, tohumu içeride olan bitkilerde de olur. Bunlar uygun ortamı sağladıklarında içeride olan bitkilerde zaman zaman bu şekilde çimlenir." diye konuştu.

Düzgün, daha öncesinde domateste böyle bir durum ile karşılaştıklarını ifade ederek, "Çok olağanüstü bir durum değil. Kavunda yeşerdiğini ilk defa gördüm. Tohumun çimlenmesi için uygun ortam bulunca şekilleniyor." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kavunun İçinde Çimlenen Çekirdekler Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement