Kaymakam ve Belediye Başkanı 'Aşık' Attı - Son Dakika
Güncel

Kaymakam ve Belediye Başkanı 'Aşık' Attı

Kaymakam ve Belediye Başkanı \'Aşık\' Attı

Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi'nde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali'nde, ilçe kaymakamı Ali Altınkaynak ve belediye başkanı Ak Partili Mustafa Çibik 'aşık' (aşık atmak) oyunu oynadı.

12.06.2015 16:32

Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi'nde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali'nde, ilçe kaymakamı Ali Altınkaynak ve belediye başkanı Ak Partili Mustafa Çibik 'aşık' (aşık atmak) oyunu oynadı.

İscehisar Kaymakamlığı, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali'nin 4'üncüsü, Şehir Stadyumu'nda yapıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Ali Altınkaynak, yağmur yağma ihtimali göz önüne alınarak bazı oyunların programdan çıkarıldığını söyledi. Festivalin amacının çocukları eğlendirmek olduğunu ifade eden Kaymakam Altınkaynak, "Çocuklarımıza geleneksel oyunlarımızı tanıtmak, onları internet ortamından, tabletlerden uzaklaştırmak için bu etkinliği düzenliyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLER YARIŞTI

Açılış konuşmalarının ardından Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi. Öğrenciler, açılış gösterisinde birbirinden ilginç hareketler yaparak ilgi topladı. Festivalde, ilkokul ve ortaokul öğrencileri mendil kapmaca, yakar top, istop, halat çekme, bayrak yarışı gibi oyunlar oynayarak yarıştı. Yarışmaların yapıldığı stadyum çevresinde açılan kermeste, veliler, yiyecek satışı yaparak okullara gelir sağlamaya çalıştı.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI AŞIK ATTI

Festivalde, Kaymakam Altınkaynak ve Belediye Başkanı Çibik de 'aşık' oyunu oynadı. Kaymakam Altınkaynak'ın ilk defa oynadığı oyunu katılımcılar ilgiyle izledi.

Yarışmaların ardından İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şubesi'ne ait golden retriever cinsi 'Boyut' ile labrador cinsi 'Ceza' adlı arama kurtarma köpekleri gösteri yaptı. 'Boyut' ilk gösteride saha içersine getirilen 3 sandıktan birine saklanan kişiyi hızlı bir şekilde buldu. 'Ceza' ise birçok engelin bulunduğu parkuru hata yapmadan tamamlayarak çevikliğini gösterdi. Son gösteride ise her iki köpek itaat gösterisi yaparak yetiştiricilerinin istedikleri hareketleri yerine getirdi.

İl Jandarma Komutanlığı Uzman Jandarma Çavuş Fuat Taymaz, özel eğitimli arama kurtarma ve iz takip köpeklerinin birçok acil durumda görevler gerçekleştirdiğini belirtti. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaymakam ve Belediye Başkanı 'Aşık' Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement