Kedilerin zehirlendiği iddiası - - Son Dakika
Güncel

Kedilerin zehirlendiği iddiası -

Ortaca ilçesinde yaşayan Alman çift, sokaktan alarak sahiplendikleri 10 kedinin zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.

24.12.2013 14:46

Ortaca ilçesinde yaşayan Alman çift, sokaktan alarak sahiplendikleri 10 kedinin zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.

Çaylı Mahallesi'nde yaşayan Elke-Ludwig Dreves çifti, evlerinin bahçesinde besledikleri kedilerinin ağızlarından köpük gelerek ölmesi üzerine polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekibi, çiftin şikayetçi olması üzerine inceleme yaparak tutanak düzenledikten sonra kedileri öldüren kişi veya kişileri bulmak için araştırma başlattı. Tutanağın ardından kediler, belediye ekiplerince boş bir araziye gömüldü.

Ludwig Dreves, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokaktan yavruyken alarak beslediği kedilerin zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.

Zehirleme olaylarının daha önce de yaşandığını ileri süren Dreves, "Zaten komşularımız bizi sürekli, 'Neden bunları besliyorsunuz. Neden tavuk ya da keçi beslemiyorsunuz' gibi sözlü olarak taciz ediyor. Komşularımızla iyi geçinmek istiyoruz ve bunları kulak ardı ediyoruz. İslam'da, Kur'an-ı Kerim'de bu hayvanlara yer verildiğini biliyorum. Ben bir Hristiyanım. Madem ki İslam dininde hayvanları zehirlemek öldürmek yasak, bunu neden yapıyorlar, anlamış değilim" dedi.

Hayvanların bu şekilde öldürülmesini utanç verici olarak değerlendiren Dreves, insanlık adına utandığını kaydetti.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Muğla temsilcisi ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen ise zehrin sadece kediye yapılmış bir eylem olmadığını, kamu sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Dağdelen, şunları kaydetti:

"Her zamanki gibi elimizde delil yok. Burada birçok insan yaşıyor. Hangi birini suçlayacaksın. Sağolsunlar, emniyetten arkadaşlar buraya kadar gelip baktılar. Çoğu kez olduğu gibi emniyet mensubu arkadaşlarımızın, savcımızın ve hakimimizin eli kolu bağlı. Suçlu bulunsa bile fazla ceza veremiyorlar. Ne yazık ki böyle bir kısır döngü içerisindeyiz."

.

Kedilerin zehirlendiği iddiası -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kedilerin zehirlendiği iddiası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement