Kemal Sunal'a Vefa Ödülü 2 - Son Dakika
Güncel

Kemal Sunal'a Vefa Ödülü 2

Kemal Sunal\'a Vefa Ödülü 2

Frankfurt Türk Film Festivali'nde Türk sinemasının usta güldürü ustası merhum Kemal Sunal'a vefa ödülü verildi.

18.11.2012 17:24

-sunal'ların ONUR GÜNÜ

Frankfurt Türk Film Festivali'nde Türk sinemasının usta güldürü ustası merhum Kemal Sunal'a vefa ödülü verildi. Ödülünü alan kendisi gibi sanatçı olan çocukları Ali ve Ezo Sunal, "Bugün bir kez daha babamızla gururlandık. Bu ödül babamızın kitaplığına konulacak en güzel hediye. Ödülü bunun için annemiz Gül'e veriyoruz" diyerek annelerine teslim ettiler.

ALMANYA'nın Frankfurt Kenti'nde devam eden 12. Türk sinema Festivali'nde Türk sinemasının unutulmazları arasında yer alan Sunal ailesinin onur gecesi vardı. Türk sinemasının usta güldürü ustası merhum Kemal Sunal'a festivalin vefa ödülü verildi. Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı," Türk sinemasının emektarlarıyla büyüdük. Onlar bizleri yıllarca mutlu edip sinemayı sevdirdiler. Sanatçılarımız bizim gururumuz. Kemal Sunal ismini duyunca bile hepimiz heyecanlanıyoruz" dedi. Özel törende vefa ödülünü Hüseyin Sıtkı'nın elinden alan, kendisi gibi sanatçı olan çocukları Ali ve Ezo Sunal, "Bu ödül babamızın kitaplığına konulacak en güzel hediye. Ödülü bunun için babamızın hayatına yıllarca eşlik edip güzellikler düşüren annemiz Gül'e veriyoruz" diyerek annelerine teslim ettiler. Ödülü en iyi şekilde saklayacağını vurgulayan Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, çocuklarının daveti üzerine alkışlarla geldiği sahnede, "Frankfurt'a 26 yıl önce Kemal ile birlikte gelmiştik. Bunun için burası bizim için anlamlı bir kent. Buradan aldığmız bibloları hala saklıyorum. burada olmak çok güzel. Eşme verilen ödül bizim gururumuz" diye konuşurken gözleri yaşlanndı ve salonda duygulu anlar yaşandı.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Frankfurt CineStar Metropolis Sineması'nda Nur Onur'un sunduğu ödül töreninde konuşan Türk sinemasının genç yıldızlarından Ali Sunal, babasının sinevizyonla filmlerinden kesitler sunulduğu anda teknik arıza nedeniyle ses olmaması üzerine, "Filmi böylede oynatalım. Zaten bütün kareler herkesin gözleri önünde dillerinde sanırım. Almanya'da Türklerin babama gösterdiği ilgi ve onu sanki yaşıyormuş gibi sevip saymanız aynen yaşattığınız için teşekkür ederiz" dedi. Kemal Sunal'ın yine kendisi gibi sanatçı olan kızı Ezo Sunal'da, "Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Çok heyecanlıyım. Burada konuşmak kolay olmasa gerek" demesi üzerine abisi Ali Sunal, "Sözün kısası makbuldur" deyince salonda alkış tufanı koptu. Dün akşam sona eren festivalin kapanış partisi ise önceki gece bir partiyle kutlandı. Frankfurt'un ünlü tarihi salonlarında Zoo im Palais'i tıka basa dolduran sanatçılar, davetliler ve festival ekibi yapılan partide dans edip eğlendiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemal Sunal'a Vefa Ödülü 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement