Kemer'de Korkutan Yangın - Son Dakika
Güncel

Kemer'de Korkutan Yangın

Kemer\'de Korkutan Yangın

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB) 75.Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi'nde çıkan yangın korkuya neden oldu.

30.07.2013 18:11

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB) 75. Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi'nde çıkan yangın korkuya neden oldu. Yangın, GATAB'ın geçen yıl devreye koyduğu yangın tertibat sistemi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Bugün saat 14.30 sıralarında GATAB'a ait Kuzdere Mahallesi'ndeki 75'inci Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi'nin çöp depolama alanında yangın çıktı. GATAB çalışanları, geçen yıl devreye sokulan yangın tertibat sistemi ile müdahale ederek yangının büyümesini engelledi. Çalışanların haber vermesi üzerine Kemer Belediyesi, Çamyuva Belediyesi itfaiyeleri ile Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangına müdahale etti. Alevlere tazyikli suyla müdahale eden ekipler, yangının tesisin hemen yan tarafındaki ormanlık alana sıçramaması için çaba sarf etti. Tesis çalışanları da iş makineleriyle yanan çöplerin üzerine toprak dökerek söndürme çalışmalarına destek verdi. Yaklaşık iki saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında ekipler soğutma çalışmaları başlattı. Ayrıştırmayı bekleyen kuru çöp bekletme alanında çıkan yangının nedeni belirlenemezken, uzmanlar aşırı sıcaklara bağlı olarak cam kırıklarından kaynaklanabileceğini ifade etti.

Yangının çok büyümeden müdahale edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten GATAB Başkanı Yusuf Üras, devreye soktukları yangın tertibat sistemi ve GATAB personelinin aldığı 'iş sağlığı ve güvenliği' eğitiminin bu yangında önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Başkan Üras, ihbar geldikten sonra GATAB birimlerinin seferber olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Olası afetlere ve iş güvenliğine karşı eğitimli olan personelimiz ne yapacağını bilerek itfaiyemize destek oldu ve yangın söndürme çalışmalarına yardımcı oldu. Neyse ki yangın kompost fabrikamızın içlerine ve ormana sıçramadan kontrol altına alındı ve olası daha büyük tehlikelere yol açmadı. Başta itfaiye çalışanlarımız olmak üzere fedakarca yangının söndürülmesinde çalışan GATAB personelime teşekkür ediyorum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kemer'de Korkutan Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement