Keşkek, Frankfurt Kitap Fuarı'nda Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Keşkek, Frankfurt Kitap Fuarı'nda Tanıtıldı

Keşkek, Frankfurt Kitap Fuarı\'nda Tanıtıldı

Mutfak yazarı Soysal: "Ülke tanıtımının önce mutfaktan geçtiğine inanıyorum"

13.10.2013 00:52

UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi'ne giren keşkek, Frankfurt Kitap Fuarı'nda düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gönüllü Yemek Kültürü Elçisi ve mutfak yazarı Sahrap Soysal, "milli yemeğimiz" keşkeği, "Geleneksel ve Yöresel Türk Mutfağından Seçkiler" isimli etkinlikte pişirdi ve katılımcılara ikram etti. Soysal, Tokat'tan getirdiği "callak" denilen tokaçla yüz kişilik izleyicinin önünde buğday dövdü ve Kahramanmaraş yöresine ait tarhana çorbası ve kurut (güneşte kurutulmuş yoğurt) gibi yöresel ürünlerin tanıtımını da yaptı.

Londra Kitap Fuarı ve Paris Kitap Fuarı'nda da benzer etkinlikler gerçekleştirdiğini belirten Soysal, " Türkiye'yi yurtdışında temsil etmekten onur duyuyorum" dedi.

Soysal, Almanların etkinliğe ilgisinin yüksek olduğunu belirterek, "Ülke tanıtımının önce mutfaktan geçtiğine inanıyorum. Kadınla erkeğin ortaklaşa yaptığı, birlikte emek harcadığı belki de tek yemeğimiz olan keşkek, aynı zamanda törensel niteliği olan çok önemli bir kutlama yemeğimiz" diye konuştu.

Etkinliğe, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Ataşesi Osman Şahin, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Erkin Yılmaz, SPD Hessen Eyaleti Milletvekili Turgut Yüksel ve çok sayıda ziyaretçi de katıldı. - Hessen

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keşkek, Frankfurt Kitap Fuarı'nda Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement