Kıbrıs'ın Gönül Dili: Kıbrıs İlahileri Konseri Lefkoşa'da Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs'ın Gönül Dili: Kıbrıs İlahileri Konseri Lefkoşa'da Gerçekleştirildi

Kıbrıs\'ın Gönül Dili: Kıbrıs İlahileri Konseri Lefkoşa\'da Gerçekleştirildi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kıbrıs'ın Gönül Dili: Kıbrıs İlahileri' konseri, Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Konserde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kültürel mirası olan Kıbrıs ilahileri, Ahmet Özhan ve ekibi tarafından seslendirildi. KKTC Meclis Başkanı, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi ve çok sayıda dinleyici de konserde yer aldı.

29.03.2024 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) organize ettiği " Kıbrıs'ın Gönül Dili: Kıbrıs İlahileri" konseri Lefkoşa'da yapıldı.

YTB'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kültürel mirasın önemli parçası olan Kıbrıs ilahilerini Ahmet Özhan ve ekibi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konserde yorumladı.

Konsere KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, YTB Başkanı Abdullah Eren'in yanı sıra çok sayıda dinleyici katılım sağladı.

Hakan Alvan'ın, Kıbrıs'ta yaşamış mutasavvıf ve şairlerin eserlerini YTB'nin desteğiyle derleyerek "Kıbrıs'ın Gönül Dili: Kıbrıs İlahileri" adını verdiği kitapta mutasavvıf ve şairlerin biyografileri, eserleri, eserlerin notaları yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıbrıs'ın Gönül Dili: Kıbrıs İlahileri Konseri Lefkoşa'da Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement