Kılıçaslan, Yanlış Meslek Seçimine Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

Kılıçaslan, Yanlış Meslek Seçimine Dikkat Çekti

Kılıçaslan, Yanlış Meslek Seçimine Dikkat Çekti

Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, yanlış meslek seçimiyle ilgili konuştu.

03.05.2013 15:41  Güncelleme: 16:02

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi'nde katıldığı 'Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu' adlı programda konuşan Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "Yanlış meslek seçimi, öğrencilik yaşamından sonraki 40 yıllık hayatımızı tamamen değiştirebilir" dedi.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı olan ve Proje Grup teknik desteği ile İş-Kur tarafından yürütülen 'Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu' adlı program, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi'nde gerçekleşti. Programa Samsun Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Koordinatörü Emel Esen Altun ve Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hikmet Çavuş Katıldı.

Programda konuşan Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, dünyanın en büyük sorunlarından birisinin işsizlik olarak göründüğünü söyledi. İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "Arka plandan baktığımızda işsizlik mi mesleksizlik mi yoksa yanlış meslek seçimi mi ona karar vermek lazım. Ülkemizin en büyük sorununun mesleksizlik olduğu ve istatistiklere baktığımızda yüzde 3'lük bir rakamın kendi mezun olduğu işi yaptığını görüyoruz. Bu çok vahim bir durum. İl istihdamı ve mesleki kurullarımız var. Orada biz her ilde hangi mesleklerin ön plana çıktığı ve bunlarla ilgili hangi okulların açılması gerektiğinin kararını veriyoruz. Baktığımızda bölge dağılımı ile ilgili de çeşitli sorunlarımız var" dedi.

Yanlış meslek seçimi hakkında konuşan Çalışma ve İş Kurum Samsun İl Müdürü Kılıçaslan, "Yanlış meslek seçimi maalesef bizleri daha sonraki hayatımızda, özellikle de öğrencilik yaşamından sonraki 40 yıllık hayatındaki eşimizi, arabamızı, evimizi, kuracağı dünya hayatının her şeyini değiştirebiliyor. Bu durum çok önemli. Çoğumuzu 'oğlum şu işi yap, bu işi yap' diye aileler yönlendiriyor. Ama gelinen noktada ailelerin de bununla ilgili eğitim ve bilgi alması amacıyla kitapçıklar bastırdık" diye konuştu.

Hasan Kılıçaslan ayrıca, kurumlarına gelip iş arayana meslek danışmanı tahsis ettiklerini, bunun tıpkı aile hekimi gibi olduğunu söyledi. Türkiye'de 4 bin danışman olduğunu ifade eden Hakan Kılıçaslan, bu sayının Samsun'da 48 olduğunu vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçaslan, Yanlış Meslek Seçimine Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement