Kimse Söyleyemedi! - Son Dakika
Güncel

Kimse Söyleyemedi!

Kimse Söyleyemedi!

Yangın Faciasında İki Çocuğu Yanarak Can Verdi.

22.01.2011 15:57  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'da elektrik sobasından çıkan yangında 2 kardeş yanarak öldü. Olay, Dumlupınar Mahallesi 38011 sokak 12 numaralı 2 katlı evin alt katında meydana geldi. Kasaplık yapan eşi Ferit Akan'ı sabah işe uğurlayan eden Hazal Akan, saat 10.00 sıralarında çocukları 2 yaşındaki Rüstem ve 5 yaşındaki Umut'u evde bırakarak, çamaşır sermek için terasa çıktı. Çamaşır serdikten sonra aşağı inen anne Akan, evlerinin yandığını gördü. Alev ve dumandan içeri giremeyen Akan, çığlık atarak, kendini sokağa attı, çocuklarının içeride olduğunu söyleyerek, komşulardan yardım istedi.

Alevler nedeniyle kimsenin içeri giremediği evdeki yangını, çağrılan itfaiye ekipleri söndürdü. Müdahale sonrası içeri giren itfaiye ekipleri, Rüstem ve Umut Akan kardeşlerin yanmış cesetleriyle karşılaştı. Çocuklarının yanarak ölmesi üzerine sinir krizi geçiren anne, ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Çocukların ısınması için odaya bırakılan elektrikli sobadan çıktığı sanılan yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

'İTFAİYE GEÇ GELDİ' İDDİASI

İtfaiye ve polis ekiplerinin müdahalesi sırasında, güvenlik şeridiyle çevrili bölgeyi geçip, eve yaklaşmak isteyen bir grup, polisle tartıştı. İtfaiye ekiplerinin geç geldiğini öne süren grubu, polis güçlükle durdurdu. Bu sırada, gruptan bazı kişiler polise saldırdı. Bir kişinin metal bir boruyla vurduğu bir polis yaralandı. Havaya uyarı ateşi açan polis, 2 kişiyi gözaltına aldı. Yaralı polis de, hastaneye götürüldü.

ACI HABERİ HASTANEDE ÖĞRENDİ

Adana'daki yangında 2 çocuğunu kaybeden kasap Ferit Akan, olaydan yaklaşık bir saat sonra haberdar oldu. Çocuklarının yaralı olduğu söylenerek olay yerine çağrılan Akan, evlerinin bulunduğu sokağa koşarak girerken, "Ne oldu? Çocuklarım nerede, eşim nerede? Bir şey olduysa söyleyin" diye bağırdı. Çocuklarının yaralı olduğu bildirilen babaya, ambulansta sakinleştirici iğne yapıldı, ardından ailesinin iyi olduğu söylenip, eşinin bulunduğu hastaneye götürüldü. İğnenin etkisini göstermesinin ardından baba Ferit Akan'a da acı haber hastanede verildi. Bu arada, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İlk belirlemelere göre elektrik sobasından yangının çıktığının düşünüldüğünü kaydeden Develi, "İtfaiye ekipleri ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasından sonra olay netleşecek. Elektrik sobası kapının girişinde yere düşmüş gibi görünüyor. Çocuklar alevlerden veya kapının kapalı olmasından dolayı çıkamamış olabilirler. Yangında maalesef 2 çocuğumuzu kaybettik" dedi.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kimse Söyleyemedi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement