Kırıkkale'de Sağlıklı Nesil İçin Öğrencilere 177 Bisiklet - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Sağlıklı Nesil İçin Öğrencilere 177 Bisiklet

Kırıkkale\'de Sağlıklı Nesil İçin Öğrencilere 177 Bisiklet

Kırıkkale'de sağlıklı nesil için öğrencilere 177 bisikletKIRIKKALE Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat' programı kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

10.03.2016 20:41

Kırıkkale'de sağlıklı nesil için öğrencilere 177 bisiklet

KIRIKKALE Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat' programı kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtıldı. Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen törende 10 okula toplamda 177 adet bisiklet dağıtımı yapıldı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, "Gelecek neslin sağlıklı bir toplum olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

BİSİKLET MODÜLÜ UYGULANACAK

Güngüneş, Kırıkkale Üniversitesi'ne 350 bisiklet teslim ettiklerini, ikinci aşama olarak çocuklara ve gençlere fiziksel aktivitelere katılımının teşvik edilmesi için Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Fiziksel Aktivite İmkanlarının Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü kapsamında, 'bisiklet modülü' dersini uygulayan okullara bisiklet desteği sağlanacağını söyledi. Güngüneş, "Bisiklet modülü dersini uygulayan okullara bisiklet desteği sağlanacaktır. Bu protokol 3 yıl boyunca devam edecek olup, ilimizde 10 okulumuza toplam 177 adet bisiklet dağıtımı yapılacaktır" şeklinde konuştu.

HAREKETSİZ SAYISI ARTIYOR

Güngüneş, hareketsiz yaşamın modem toplum için en önemli halk sağlığı problemi durumunda oludğunu belirtirken, "Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını artırmakta ve sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Bulaşıcı olmayan hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan hareketsiz hayat tarzı, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında en önlerde yer almaktadır" dedi.

Vali Ali Kolat ise gelecek neslin sağlıklı olması için oboziteye hep birlikte savaş açmaları gerektiğini belirtti. Sağlıklı şekilde beslenmeyle vücut direncinin artacağını belirten Kolat, bu konuda üzerlerine düşen bütün görevleri yaptıklarını söyledi.

'Bisiklet modülü' dersini uygulayan okullara bisiklet desteği için protokolü Vali Ali Kolat, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş tarafından imzalandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Sağlıklı Nesil İçin Öğrencilere 177 Bisiklet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement