Kışanak Silvan`da Çalışmaları İnceledi - Son Dakika
Güncel

Kışanak Silvan`da Çalışmaları İnceledi

Kışanak Silvan`da Çalışmaları İnceledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Silvan'da meydana gelen sel felaketi ardından çalışmaları inceledi.

12.04.2014 15:36

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün yaşanan sel felaketinin ardından çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri derhal harekete geçti. 18 motorpomp, 4 adet vidanjör, kepçe ve 20 kişilik ekiple ilçeye gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri su boşaltma çalışmaları yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, DİSKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileriyle birlikte ilçeye gitti. Kışanak, Silvan Belediyesi Eşbaşkanları Yüksel Bodakçı ve Melikşah Teke ile beraber sel baskınından hasar gören Cami Mahallesi'ndeki evlere teker teker giderek, zararlara ilişkin bilgi aldı. Selden zarar gören dükkanları, otogarı ve hal esnafını inceleyen Kışanak ve ekibi en kısa zamanda ilçede yaşamın normale dönmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kışanak, ilçe halkına geçmiş olsun dileğinde bulunarak, sel sonrası ortaya çıkan bu durumun yaralarının sarılması için en hızlı şekilde çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini söyleyen Kışanak şöyle konuştu:

" Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ve yol hizmetleri ve DİSKİ'nin ilgili birimleri yöneticileri ile birlikte buradalar. Silvan Belediyemizle birlikte bir koordinasyon içerisinde çalışmalarımızı en etkili ve en hızlı şekilde yürütülmesi için büyük bir gayret ve çaba içerisindeler. Su tahliye işlemleri konusunda büyük ölçüde sonuç alınmış durumda. Birkaç merkezde su tahliye çalışmaları devam ediyor. Sel sularının beraberinde taşıdığı atıklarla ilgili ciddi bir problemimiz duruyor. Bunlarda en hızlı ve etkili şekilde temizleme çalışmaları başlatılacaktır. Yapılacak olan temizlik çalışmalarının ardından tahrip olan altyapının, yol ve kaldırım çalışmalarını hızlı bir şekilde başlatacağız"

KURUMLAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Aynı zamanda sel felaketinin vatandaşlara verdiği zararlara dikkat çeken Kışanak, bununla ilgili hasar tespit çalışmaları sonrasında ilgili kamu kurumlarının tamamının kendi sorumluluk paylarını görerek hareket edeceklerine inandıklarını belirtti. "Bunu koordineli bir şekilde yürütmek ve bu şehirde sel felaketinden kaynaklı zarar uğrayan hiçbir insanımızı mağdur etmeyecek etkili sonuçları ve tedbirleri almak gerekiyor" diyen Kışanak, "Büyükşehir ve Silvan belediyeleri olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Aynı şekilde Kaymakamlığın, DSİ'nin, Valiliğin ve İl Afet Koordinasyon Merkezi'nin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. Bizler en kısa zaman da Silvan'ın ve vatandaşlarımızın ev ve işyerlerinde gördüğü zararlar ve altyapı sorunları da dahil var olan bütün sorunları ortadan kaldırma gayreti ve çabası içerisinde olacağız" diyerek Silvan halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ev ve iş yerleri su altında kalan esnaf ve yurttaşlar ise Kışanak'a gösterdikleri çaba ve ilgi için teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak Silvan`da Çalışmaları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement