Kıyıköy Limanı'nda Kum Adacıkları Temizleniyor - Son Dakika
Güncel

Kıyıköy Limanı'nda Kum Adacıkları Temizleniyor

Kıyıköy Limanı\'nda Kum Adacıkları Temizleniyor

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesindeki limanda bulunan kum adacıklarının temizlenmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gönderilen tarak gemisiyle kumlar liman dışına çıkarılıp bölgeden götürülüyor. Kırklareli Valisi Birol Ekici, temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından balıkçı teknelerinin limana daha rahat giriş yapabileceğini belirtti.

29.06.2023 09:21

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı, Karadeniz'e kıyısı bulunan Kıyıköy beldesindeki limanda kum adacıklarının temizlenmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul Denizdibi Tarama Başmühendisliği tarafından limandaki kum adacıkları tarak gemisiyle alınıyor.

Yaklaşık bir ay önce başlatılan çalışmalar kapsamında kumlar liman dışına çıkarılıp İl Özel İdaresi ekiplerince bölgeden götürülüyor.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, AA muhabirine, kum adacıklarının temizlenmesinin ardından balıkçı teknelerinin limana daha rahat giriş yapabileceğini söyledi.

Şiddetli dalgalarla limanın girişinde kumların biriktiğini ifade eden Ekici, bu nedenle teknelerin limana girmekte zorluk yaşadığını dile getirdi.

Ekici, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıyıköy Limanı'nda Kum Adacıkları Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement