Kobani Sınırında Duvar Gerginliği (2) - Son Dakika
Güncel

Kobani Sınırında Duvar Gerginliği (2)

Kobani Sınırında Duvar Gerginliği (2)

VALİ TUNA: KARŞIMIZDA BİR TERÖRSİT ÖRGÜT VARDIRSuruç'un Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda güvenlik amacıyla yapımı devam eden beton duvar çalışması sırasında yaşanan gerginlikle ilgili olarak Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, basın toplantısı düzenledi.

02.09.2016 19:30

VALİ TUNA: KARŞIMIZDA BİR TERÖRSİT ÖRGÜT VARDIR

Suruç'un Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda güvenlik amacıyla yapımı devam eden beton duvar çalışması sırasında yaşanan gerginlikle ilgili olarak Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, basın toplantısı düzenledi. Sınır hattında modül duvar örme çalışmasının devam ettiğini belirten Tuna, "Geçmişte terör örgütleri bu sınırdan geçme şansları daha kolaydı. Artık yapılan bu çalışmalarla onlarda zorlanmaya başladılar. Gerek insan, gerek silah ve patlayıcı geçirilmesine artık eskisi kadar fırsat verilmeyecektir. Suruç'un karşısında yaşanan sıkıntıda tamamen bundan kaynaklıdır. Kobani'de bizim resmen muhatap alabileceğimiz bir devlet otoritesi yoktur. Karşımızda bir terörist örgüt vardır. Biz Türkiye olarak tabii ki bunları muhatap alamayız. Ama orada yaşayan insanlar var. Bunlar bu insanları kullanarak, bu duvar yapım çalışmasını sabote etmek için teşvik ediyorlar" dedi.

Türkiye- Suriye sınır hattının 220 kilometrelik bölümünün Şanlıurfa'da olduğunu vurgulayan Tuna, şöyle devam etti:

"Biz bu sınırında hem batı, hem de doğu tarafından modüler duvar örme çalışmalarımız devam etmektedir. Şu ana kadar 30 kilometreye yakın alana duvar yapıldı. Yine 80 kilometrelik kısım ise TOKİ tarafından ihale edildi. Biz bu işi önümüzdeki yıl içeresinde bitirmiş olacağız. Bu Türkiye'nin güvenliği için oldukça önemlidir. Bizler kendi sınırımız içerisinde kalmak kaydıyla bu duvarı yapmaya başladık ve devam ediyoruz. Biz kendi sınır hattımızda bir daha güvenlik önlemlerimizi arttırmak için bu duvarlarla önlem alıyoruz. Yine bu çalışmalar kapsamında yüksek çözünürlüklü mobese kameraları buraya yerleştirerek, tedbirlerimizi artırmaya çalışacağız. Güvenlik güçlerimizde sınır hattında toplanan bu gruplara ikazda bulunup ardından gaz ve tazyikli suyla müdahalede bulunuyor. Bunun karışlığında Kobani tarafından çok yoğun bir taş ve molotoflar atılıyor. Şu anda sosyal medyada ölü ve yaralılar olduğu şeklinde bilgiler geçiliyor. Bunlar tamamen yalandır. Örgütün yalanıdır ve buna kimse inanmasın. Bu yapılan müdahalenin görüntüleri elimizde mevcuttur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kobani Sınırında Duvar Gerginliği (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement