Konya Cumhuriyet Savcısı, Sekreter Asuman İçin Beraat İstedi - Son Dakika
Güncel

Konya Cumhuriyet Savcısı, Sekreter Asuman İçin Beraat İstedi

Konya Cumhuriyet Savcısı, Sekreter Asuman İçin Beraat İstedi

Konya'da geçen yıl 2 Haziran'da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i, duygusal ilişki yaşadığı sekreter Asuman E.'ye ilgi duyduğu gerekçesiyle üniversitedeki odasında bıçaklayarak öldürmekten tutuklanan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gülce'nin yargılanması devam edildi.

05.06.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da geçen yıl 2 Haziran'da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i, duygusal ilişki yaşadığı sekreter Asuman E.'ye ilgi duyduğu gerekçesiyle üniversitedeki odasında bıçaklayarak öldürmekten tutuklanan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gülce'nin yargılanması devam edildi. Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında 'cinayete yardım etmek ve şantaj' suçundan tutuksuz yargılanan sekreter Asuman E. için delil yetersizliğinden beraat kararı verilmesini istedi.

Geçen yıl 2 Haziran'da, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış'ın o dönem eşi olan 2 çocuk babası Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gülce (53), iddiaya göre duygusal ilişki yaşadığı fakültedeki o dönem evli olan 1 çocuk annesi 28 yaşındaki sekreter Asuman E. (28) yüzünden tartıştığı 3 çocuk babası Doç.Dr. Celalettin Özdemir'i bıçaklayarak öldürdü. Fakültedeki odasında olaydan 2 gün sonra cesedi bulunan Doç. Dr. Özdemir'in vücudunda ve boğazında 14 bıçak darbesi saptandı.

Cinayetin ardından emeklilik dilekçesi veren Prof.Dr. Gülce ile Asuman E. gözaltına alındı. Prof. Dr. Gülce, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, sekreter Asuman E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugün yapılan duruşmaya 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan Prof. Dr. Ahmet Gülce ile 'cinayete yardım etmek ve şantaj' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Asuman E., öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in yakınları ve avukatlar katıldı.

SEKRETER, PROFESÖRLE 1970 KEZ GÖRÜŞMÜŞ

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan istenen sekreter Asuman E.'nin 3 aylık cep telefonu kayıtları okundu. Asuman E.'nin, Prof. Dr. Ahmet Gülce ile 1970 kez görüştüğü tespit edildiği belirtildi.

TANIK ÖĞRENCİDEN İTİRAF: "ASUMAN AYNI ANDA İKİSİNİ İDARE EDİYORDU"

Duruşmada Mühendislik Fakültesi öğrencisi ve aynı zamanda sekreter Asuman E.'nin arkadaşı Şule Ç., dinlendi. Şule Ç., ifadesinde Asuman E. ile okuldaki görevinden dolayı tanıştıkları söyledi. Tanıştıktan sonra arkadaş olduklarını ancak cinayetten sonra arkadaşlık ilişkisini kestiğini belirten Şule Ç., Asuman E.'nin hem Prof. Dr. Ahmet Gülce ve hem de Doç. Dr. Celalettin Özdemir ile ilişkisinin olduğunu bildiğini öne sürerek, "Asuman aynı anda ikisini idare ediyordu."dedi.

SEKRETERİN, 'PEŞİMDEKİ TEFECİLERDEN KURTULACAĞIM DİYE PROFESÖRDEN PARA ALDIĞI İDDİASI

Tanık Şule Ç., sekreter Asuman E.'nin "Peşimde tefeciler var onlardan kurtulmak istiyorum" diyerek Prof. Dr. Gülce ile Doç. Dr. Özdemir'den sık sık para aldığını iddia etti.

"CELALETTİN HOCA EVLERİNİ SATIYORDU"

Cinayetin ardından Celalettin Özdemir'in, 4 dairesini yaklaşık 590 bin liraya sattığı iddia edilmişti. Tanık Şule Ç., Celalettin Özdemir'in, evlerini sattığını bildiğini belirterek, "Celalettin hoca evlerini satıyordu. Asuman ve Asuman'ın akrabalarına borç para verdiğini biliyorum."dedi. Prof. Dr. Gülce'nin Asuman E.'ye pahalı bir cep telefonu aldığını iddia etti.

Şule Ç., Asuman E. ile kendi aralarında yaptığı sohbetlerin seslerini kaydettiğini belirtti.

CİNSEL İLİŞKİLERİNİ BANA ANLATIRDI

Tanık Şule Ç., Asuman E.'nin profesörle girdiği cinsel ilişkileri kendisine anlattığını iddia etti. Şule Ç., Asuman E. ve Celalettin Özdemir ile birlikte bir gün Konya'daki bir ilçeye gittiğini belirterek, "Yolda Asuman, Celalettin hocaya ayrılmak istediğini söyledi. Celalettin hoca fenalaştı ve otomobili durdurdu. Şoför koltuğundan diğer koltuğa geçti. Ben arkada oturuyordum. Hocam iyi misiniz diye öne eğildiğimde, Asuman o sıra cep telefonundan mesaj yazıyordu. Mesajda 'Öldür iti' yazıyordu."dedi.

Şule Ç., Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, fakültesindeki odasının anahtarının bir tanesinin sürekli Asuman E. de bulunduğunu öne sürdü.

Şule Ç., ifadesinde Asuman E.'nin kendisine Doç. Dr. Özdemir'in boşandığı eşinin, doçentin fakültedeki odasına girip sodasına zehir enjekte ettiğini söylediğini iddia etti.

Şule Ç. "Asuman bana, Ahmet hoca olmasa o evi alamazdım diyordu."dedi.

PROFESÖR VE DOÇENTİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜĞÜ İDDİASI

Şule Ç., ifadesinde Asuman E.'nin Prof. Dr. Ahmet Gülce ve Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i birbirlerine düşürmeye çalıştığını iddia etti. Şule Ç., "Asuman, Celalettin hocayı gidip, 'Ben seni seviyorum. Ahmet hoca bana asılıyor' diyordu. Ahmet hocaya gidip, tam tersini söylüyordu."dedi.

MAHKEME HEYETİ, TANIĞIN SES KAYITLARINI DELİL KABUL ETMEDİ

Mahkeme heyeti tanık Şule Ç.'nin Asuman E. ile yaptığı telefon görüşmeleri ve sohbetlerini içeren ses kaydığının resmi karar olmaksınız kayıt altına alındığı için delil olarak kabul etmedi.

SEKRETER ASUMAN: "BENİM CİNAYETLE İLGİM YOK"

Söz alan sekreter Asuman E. ise Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, odasına ait anahtarın tanık Şule E. de de olduğunu iddia etti. Asuman E., "Celalettin öldü, ne olur onu lekelemesinler."dedi. Asuman E., cinayetle ilgisinin olmadığını belirterek, "Benim cinayetle hiç bir ilgim yok."dedi.

SEKRETERİN HER İKİ ÖĞRETİM ÜYESİYLE İLİŞKİSİ VAR

Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında; Asuman E.'nin, olay tarihine kadar 2 yıl süreyle Prof. Dr. Ahmet Gülce ile 4 ay süreyle de Doç. Dr. Celalettin Özdemir'le cinsel ilişki boyutuna varan arkadaşlık yaptığı, Özdemir ve Gülce'den evli olduğunu gizlediğini, kendisini kıskandırıcı hareketlerde bulunarak, ikisinin de kendisine bağlanmasını sağladığını belirtti.

Mütalaada, Asuman E.'nin, zaman zaman Prof. Dr. Gülce'den 80 bin lira, Doç. Dr. Özdemir'den ise kendi ve yakınları için miktarı tespit edilemeyen para ve mal aldığı belirtildi.

CİNAYET ANI ANLATILDI

Asuman E.'nin, Prof. Dr. Ahmet Gülce'nin odasına gelip Gülce'ye, "Hocam biliyormusun. Celalettin hoca bana gönderdiğin mesajı kopyalamış. Bu mesajları Handan hanıma(dekana), rektöre ve YÖK Başkanı'na gönderecek"şeklinde konuşma yaptığı, Asuman E.'nin daha sonra Gülce'nin odasına yeniden geldiği ve Özdemir'in bazı öğretim üyeleri hakkında hazırladığı yolsuzluk dosyaları hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Mütalaada, olay günü Asuman E.'nin, Prof. Dr. Gülce'nin odasına giderek Doç. Dr. Özdemir'in, yolsuzluk dosyası ile Gülce ve kendi arasındaki cep telefonu mesajlaşmalarını içeren dosyaları " Celalettin hoca dosyaları bugün YÖK'e verecek' demesi üzerine Gülce'nin, Özdemir'in odasına gittiği anlatıldı.

Burada Gülce'nin, kapıyı kilitleyip, Özdemir'e, YÖK'e göndereceği dosyaları sorduğu sonra iki öğretim üyesi arasında tartışma başladığı belirtildi. Tartışmanın büyümesi üzerine Prof. Dr. Gülce'nin yanında getirdiği bıçağı Doç. Dr. Özdemir'e saplamaya başladığı, Özdemir'in yardım isteyip bağırması sonrası boğazından kestiği, öldüğünden emin olduktan sonra da Özdemir'e ait montu giyip odanın penceresinden çıktığını belirtildi.

ASUMAN'A BERAAT TALEBİ

Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında Prof. Dr. Gülce'nin 'kasten adam öldürme' suçunu işlediği sanık hakkında, tasarlayarak adam öldürme davası açılmışsa da, karar verme ile eylemi gerçekleştirme zamanı dikkate alındığında, tasarlayarak öldürmenin oluşmadığını belirtti. Bunun üzerine Prof. Dr. Gülce'nin 'kasten adam öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti. 'Cinayete yardım etmek ve şantaj' suçundan yargılanan Asuman E. için ise delillerin yetersiz olmasından dolayı, beraat etmesini talep etti.

PROFESÖR: "BİR PAKET PREZARVATİF ALDIM"

Söz alan Prof. Dr. Ahmet Gülce, olay günü Asuman E.'nin odayı kilitlediğini iddia ederek, "Benim hiç tasvip etmediğim olay gerçekleşti. Olay günü Asuman benim üzerimden kapıyı kilitledi. Ancak sayın Savcı'nın mütalaasında benim kilitlediğim söyleniyor. Böyle bir olayla karşılaşacağımı kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi."dedi.

Prof. Dr. Gülce, Asuman E. ile en son ne zaman ilişkiye girdiğini anlatarak,"Asuman ile en son ilişkim 27 Mart'ta oldu. Bir paket prezervatif alıp, evine gittim. Orada ilişkiye girdik. 30 Mart'ta arayıp hamile olduğunu, tefeciden para alıp, kürtaj yaptırmak için Ankara'ya gideceğini söyledi."dedi.

ÖLDÜRDÜĞÜ DOÇENT İÇİN "YATTIĞI MEZAR CENNET BAHÇESİ OLSUN"

Prof. Dr. Gülce, öldürdüğü Doç. Dr. Celalettin Özdemir ile hiç bir probleminin olmadığını belirterek, "Bizim hiç bir problemimiz yoktu. Dünya görüşümüz aynı. Allah gani gani rahmet eylesin. Yattığı mezar cennet bahçesi olsun. Onun için çok dua ediyorum."dedi.

"ASUMAN SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK"

Prof. Dr. Ahmet Gülce'nin avukatı Fatih Ruşen ise mütalaadaki Asuman E. ile ilgili bölüme itiraz edip, "Bu mahkemede adil yargılama ilkeleri ihlal edilmiştir. İddianame ve mütalaada Asuman sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterilmektedir. Celalettin hocayı Asuman öldürmüştür. Ahmet hocadan sonra odaya giren Asuman'dır"dedi.

Söz alan Asuman E. de, olaydan sonra odaya girip parmak izlerini sildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu odayı profesörün sildiğini önü sürdü.

"BEN ÇOK YIPRANDIM"

Asuman E., "Ben çok yıprandım. Benim dışarıda hayatım var. Sürekli iftira atıyorlar. İspatlı bir şekilde gelsinler cezama razıyım."dedi.

Mahkeme heyeti, avukatların karara ilişkin savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 26 Haziran Cuma gününe erteledi.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Cumhuriyet Savcısı, Sekreter Asuman İçin Beraat İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement