Konyaaltı Sahili'nde 'Aylan'lar Ölmesin' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Konyaaltı Sahili'nde 'Aylan'lar Ölmesin' Eylemi

Konyaaltı Sahili\'nde \'Aylan\'lar Ölmesin\' Eylemi

Türkiye üzerinden Avrupa'ya kaçak yollarla göç eden ve karasularımızda yaşamını yitiren Suriyeli kaçakların dramını anlatmak ve insanlığı bu konuda duyarlı olmaya çağıran Tarım Orman-İş Sendikası Genel Merkezi, Antalya Konyaaltı Sahili'nde eylem yaptı.

21.01.2016 18:44

Türkiye üzerinden Avrupa'ya kaçak yollarla göç eden ve karasularımızda yaşamını yitiren Suriyeli kaçakların dramını anlatmak ve insanlığı bu konuda duyarlı olmaya çağıran Tarım Orman-İş Sendikası Genel Merkezi, Antalya Konyaaltı Sahili'nde eylem yaptı.

Eyleme ellerinde kıyılarımızda ölen insanların fotoğrafları ile yaklaşık 100 sendika üyesi katıldı. Yağmur altında yapılan eylemde konuşan Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, kıyılarımızda yaşanan dramlara dikkat çekti. Şükrü Durmuş, "Yıllardır kıyılarımızda balıkçılık yapan balıkçılarımız, balıktan çok ne yazık ki ağları ile cesetler toplamaktadır. Bu durum, acımasız politikaların bir sonucudur. Belki Avrupa 4 yaşındaki Aylan bebeğin cesedi üzerinden duyarlılık gösterdi. ve oradan Türkiye'ye çağrısı oldu. Dediler ki, 'Biz sizlere 3 milyar dolar verelim, siz bu göçmenleri Türkiye'de barındırın. Tam da bu nokta zuldü aslında. Madem ki göçmenlerin insanca yaşam haklarını savunacaklardı, keşke kapılarını açsalar ve bu insanlar batıya serbestçe gidebilseydi. Ama öyle olmadı. Ne yazık ki ülkemiz bir toplama kampına dönüştürüldü. Toplama kamplarındaki yaklaşık 3 milyon insan bu ülkede de mutlu değil" diye konuştu.

Ülkemizde kan aktığı gerçeğini de unutmamak gerektiğinin altını çizen Şükrü Durmuş, şöyle konuştu:

"Bunun sorumlusu bu ülkenin emekçileri değil. Başta bu ülkeyi yönetmeye talip olanlar, bu ülkede yaşananların başlıca sorumlusudur. 'Cuma namazını Emevi Camii'nde kılacağız' diye yola çıkanların bu olumsuzluklar karşısında sessiz kalması, gerçekten kınanacak bir durumdur."

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük ise çocuklarını yanına alarak son derece ilkel ve tehlikeli bir yolculuğu göze alabilmenin gerekçesinin umuda yolculuk olamayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu yolculuk umuda yolculuk olmaktan çıkmıştır. Bu yolculuk ölüme yolculuk haline gelmiştir. Maalesef bu yolculuğun adresi ve dramların yaşandığı ülkede Türkiye'nin bu güzel sahilleri olmuştur. Bugün buradan diyoruz ki, bu ölümlerin olduğu kıyılardan soruyoruz. Acaba yataklarınızda rahat uyuyabiliyor musunuz? İnsanlığın birazcık zerresi varsa, cesetlerinin kıyıya vurduğu anda siz de birazcık kendinize gelin ve kendinizi sorgulayın diyoruz." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konyaaltı Sahili'nde 'Aylan'lar Ölmesin' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement