"Korna Çalarak Anlaşan Tek Toplumuz" - Son Dakika
Güncel

"Korna Çalarak Anlaşan Tek Toplumuz"

"Korna Çalarak Anlaşan Tek Toplumuz"

Kalite Yönetimi seminerinde konuşan Dr.Şaban Kızıldağ, "Korna çalarak anlaşan tek toplumuz" dedi.

09.05.2013 10:44  Güncelleme: 11:29

Kalite Yönetimi seminerinde konuşan Dr. Şaban Kızıldağ, "Korna çalarak anlaşan tek toplumuz" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Eceabat Belediyesi işbirliğiyle Dr. Şaban Kızıldağ'ın sunumuyla, "Kalite Yönetimi Düşüncesi" semineri verildi. Programla ilgili açıklama yapan Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Marmara Belediyeler Birliği'ne teşekkür etti.

'Toplam Kalite Yönetimi nedir?' sorusunun yanıtını 'insan odaklı yönetim felsefesidir' olarak veren Dr. Şaban Kızıldağ, "Çünkü bu felsefe insanın mutluluğunu esas alır. İnsan odaklı yönetim felsefesinde mutlu insan; çalışanlarınız, müşterileriniz, ortaklarınız, bayileriniz, tedarikçileriniz ve dolayısıyla toplumdur. Temelinde insan olan bu yönetim felsefesinin modası hiçbir zaman geçmeyecektir. Toplam Kalite Yönetimi bir şemsiyedir ve esnek bir kavramdır. İnsanın mutluluğunu esas alan her türlü yönetim aracı, bu şemsiyenin altına girer" dedi.

Spesifik örneklerle 'Toplam Kalite Yönetimi Anlayışı'nı açıklayan Dr. Şaban Kızıldağ, zaman zaman anlattığı fıkra ve ilginç anekdotlarla da personeli konferansa odaklandırmayı başardı. Dünyada benzeri olmayan bir takım iletişim ve davranış özelliklerinin Türkiye'de olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kızıldağ, "Kornaya basış sayısı ve yoğunluyla iletişim kuran; yarım ekmek dönerle ayran içerken son lokmayla son damlaları denk getiren; çok beğendiği insanın yeteneklerini betimlerken 'şerefsiz' sıfatını layık gören; asgari ücret ile geçinen ve buna rağmen araba parası biriktirebilen yeryüzündeki tek topluluk olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

Dr. Şaban Kızıldağ, esprili anlatımını, "Yeni bir öneri getiren çocuğumuza 'aman oğlum yeni icatlar çıkarma' diyen ve bundan dolayı yüz senedir icat yapamayan millet de ne yazık ki biziz" diyerek sürdürürken, toplum olarak yeniliğe ve gelişime açık olamadığımız için 56 Müslüman ülkenin toplam 1,5 milyar nüfusunun, 40 milyon nüfuslu Almanlar kadar üretim yapamadığını da sözlerine ekledi. Renkli geçen konferans, katılımcıların yoğun alkışı ile sona erdi.

BAŞKAN DOKUZ: "AMACIMIZ VATANDAŞA EN İYİ HİZMETİ VERMEK"

Eğitim programıyla ilgili açıklama yapan Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, organizasyondan ötürü Marmara Belediyeler Birliği'ne teşekkür ederken, "Amacımız, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek. Bu bakımdan başta birim yöneticilerimiz olmak üzere, personel eğitimlerine büyük önem veriyoruz. 2012'den itibaren de kişisel gelişim, kriz yönetimi, stresle başa çıkma yolları, ekip ruhu ve ekip çalışması programları ile personel eğitimlerine devam edeceğiz. Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, Birliğe yaptığı katkılardan ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Korna Çalarak Anlaşan Tek Toplumuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement