Köşker'den Kütüphane Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Köşker'den Kütüphane Müjdesi

Köşker\'den Kütüphane Müjdesi

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde bir kutlama programı düzenlendi.

27.03.2013 09:29

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze İlçe Halk Kütüphanesi'ne Eski Evlendirme Memurluğu'nun bulunduğu Akşemsettin Parkı'ndaki yerin tahsis edileceğinin müjdesini verdi.

PROTOKOL ÜYELERİ VE ÖĞRENCİLER KATILDI

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde bir kutlama programı düzenlendi. Kutlama programına Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Bulut, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Özgür, Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Tevhide Buğan, Gebze İlçe Müftüsü Recep Şükrü Balkan, protokol üyeleri ve değişik okullardan öğrenciler katıldı.

KÜTÜPHANEYE YENİ YER MÜJDESİ

Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Tevhide Buğan'ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, toplum olarak okuma alışkanlığı kazanmanın önemine değinerek, "Bizler hayatın kalitesini ancak okuyarak, yeni şeyler öğrenerek artırabiliriz" dedi.

Başkan Köşker, "Doğru bilginin aktarılması noktasında kitapların bizlere büyük faydası var. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin kitap ve kütüphanenin ayrı bir özelliği ve güzelliği var. Gebze'mize yakışmayan bir kütüphanemiz var. Gebze Belediyesi olarak ilçe halk kütüphanemize Akşemseddin Parkı'ndaki eski nikâh salonunun bulunduğu yeri tahsis edeceğiz. Böylece Gebze'mize yakışan bir kütüphanemiz olacak" şeklinde konuştu.

HER FIRSATTA KİTAP OKUMALIYIZ

Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ise yaptığı konuşmada kütüphanelerin yazılmış olan eserlerin olduğu ve korunduğu birer kültür hazineleri olduğunu söyledi. Kaymakam Karabulut, "Bu nedenle buraları gözümüz gibi korumalıyız. Millet olarak okumama huyumuz var. Bunu önlemek için her fırsatta kitap okumalıyız. Hediye alışkanlığına kitabı da katmalıyız. Dinimizin de ilk emri okudur. Gebze Belediye Başkanına kütüphane için yeni bir yer ayırdığı için teşekkür ediyorum" dedi.

EN ÇOK KİTAP OKUYANLARA ÖDÜL

Protokol konuşmalarının ardından 'Cezanın Böylesi Dostlar Başına' adlı skeç gösterisi yapıldı. Skeç gösterisinden sonra Kütüphaneler Haftası dolayısıyla vatandaşlarla yapılan röportajların gösterimi yapıldı. Ardından Kütüphaneler Haftası'nda en çok kitap okuyan vatandaşlarla okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köşker'den Kütüphane Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement