Kosova?da, Yaşayan Türk Vatandaşlar Oy Kullanmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Kosova?da, Yaşayan Türk Vatandaşlar Oy Kullanmaya Başladı

Kosova?da, Yaşayan Türk Vatandaşlar Oy Kullanmaya Başladı

Kosova'da, yaşayan Türk vatandaşlar oy kullanmaya başladı Kosova'da yaşayan Türk vatandaşları ve çifte vatandaşlar 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için oy kullanmaya başladı.

31.05.2015 16:46

Kosova'da, yaşayan Türk vatandaşlar oy kullanmaya başladı

Kosova'da yaşayan Türk vatandaşları ve çifte vatandaşlar 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için oy kullanmaya başladı. Oy kullanmak isteyen vatandaşlar Priştine 'deki Büyükelçilik önünde kuyruk oluşturdu. Priştine 'deki Büyükelçilikte, Türk vatandaşlarının yanı sıra, Kosova'daki KFOR barış gücü bünyesi altında görevli Türk subay, astsubay ve erlerde oy kullanıyor. Vatandaşlar Büyükelçilikte kurulan iki sandıkta oylarını kullanmaya devam.

'İLGİNİN BÜYÜK OLMASI BİZLERİ SEVİNDİRİYOR'

Kosova'da oy kullanma süreciyle ilgili açıklamada bulunan, Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova'da yaklaşık bin 400 kişinin oy hakkına sahip olduğunu belirtirken, 'inşallah bu seçmenlerin hepsi oyunu kulanır ve vatandaşlık görevini yerine getirir' dedi.

Büyükelçi Songül Ozan 'Sizlerin kanalıyla, basın ve yayın organları ile sosyal medya aracılığıyla vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyoruz. Sabah saatleri itibariyle yoğun olduğunu gördük ve bu da bizi sevindirdi. Vatandaşlar akşam saat 1900'a kadar oylarını kullanabilirler.' dedi.

Türkiye'deki Cumhurbaşkanı seçimleri için Kosova'da bin 1oo kayıtlı seçmen varken bu seçimlerde sayı bin 400'e yükseldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova?da, Yaşayan Türk Vatandaşlar Oy Kullanmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement