'Kruvaziyer Zirvesi? Alanya'da Başlıyor - Son Dakika
Güncel

'Kruvaziyer Zirvesi? Alanya'da Başlıyor

\'Kruvaziyer Zirvesi? Alanya\'da Başlıyor

Akdeniz limanlarını temsil eden, 22 ülkede 100'den fazla limana sahip 30 üyesi olan Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği'nin (MedCruise) 43'üncü genel kurul toplantısı yarın (14 Kasım Perşembe) Alanya'da yapılacak.

13.11.2013 18:15

Akdeniz limanlarını temsil eden, 22 ülkede 100'den fazla limana sahip 30 üyesi olan Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği'nin (MedCruise) 43'üncü genel kurul toplantısı yarın (14 Kasım Perşembe) Alanya'da yapılacak.

Türkiye'de ilk kez yapılacak olan genel kurul öncesi Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya MedCruise Başkanı Stavros Hatzakos, MedCruise Genel Sekreteri Thanos Pallis ve Alanya Liman İşletmeleri A.Ş.(ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç katıldı.

KRUVAZİYER TURİZMİ HER YIL YÜZDE 10 BÜYÜYOR MedCruise Başkanı Stavros Hatzakos, tüm limanlarla birlikte bölgede kruvaziyer turizminin gelişmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, İleriye dönük olumlu beklentiler içindeyiz. Akdeniz bölgesi, çok güvenli olmasından dolayı dünyada cazibesini koruyor. Akdeniz'de kruvaziyer pazarı, son 10 yılda düzenli olarak her yıl yüzde 10 gelişme gösteriyor. Güney Avrupa'daki ekonomik sıkıntılara rağmen kruvaziyer turizmi artışını sürdürüyor. Akdeniz'in batısı ile doğusu arasında farklar olabiliyor ancak genelinde iklim, tarih, coğrafya ve kültürün mükemmel olmasından dolayı pazar giderek büyüyor diye konuştu.

Alanya Limanı hakkında bilgiler veren ALİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç da MedCruise ailesiyle birlikte çalışmak bir ayrıcalıktır. Birliğin kuruluş tarihi olan 1996 yılından bugüne kadar turizm endüstrisine katkısını takdirle karşılıyoruz dedi.

PANELLER DÜZENLENECEK

ALTSO'da yarın saat 09.00'da başlayacak MedCruise 43'üncü genel kurul toplantısının ardından 'liman yatırımlarının finansman kaynakları ve liman işletmelerinin gelir kalemleri' konusunda bir panel düzenlenecek. Genel kurul kapsamında 15 Kasım Cuma günü ise 'Doğu Akdeniz'de kruvaziyer turizmi' ve 'Akdeniz'de kruvaziyer sektörünün zorlukları ve beklentileri' konulu paneller yapılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kruvaziyer Zirvesi? Alanya'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement