Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları Tartışıldı

Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları Tartışıldı

"Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu panel yapıldı.

23.01.2012 10:06

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından "Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu panel hava şartlarına rağmen yoğun bir katılım ile yapıldı.

Konusunda uzman birbirinden değerli bilim adamlarını Malatya üreticileriyle buluşturarak sorunları tartışma aşamasında çözme amacıyla hareket eden Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın" Birlik olarak üreticilerimizin bilgilendirilmesi ve bilinçlenmesi her alanda eğitimin bilginin önemli olduğunu biliyor ve bu ve buna benzer programlara önem veriyoruz " dedi.

Tauna Düğün Salonu'nda düzenlenen panele Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı hayvancılık dairesi başkanı Dr Bekir Ankaralı Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı İl Müdürü Hamit Aygül köy ve mahalle muhtarlar dernek başkanı Aliseydi yücekaya kaysı kent muhtarlar derneği başkanı Erdal yağlıcı , Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir Süt üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, sığır yetiştiricileri birlik başkanı İsmail aydın canlı hayvan dernek başkanı Ramazan kırma il dışından gelen koyun keçi yetiştiricileri birlik başkanları ile 900 yakın yetiştirici katıldı.

Malatya Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, yetiştiricilerin bilgilenmesine yönelik bu tür düzenlenen etkinliklerin önemli olduğunu kaydettiği konuşmasında bu kış günü bu kadar yetiştiricilerin panele iştirak etmesinin de sevindirici olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarında Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise Malatya'nın süt üretiminde en çok artış sağlayan ikinci ilin Malatya olduğunu belirtti.

Milletvekili Öz Konuşmasında "Geçen yıl süt üretimini en çok artıran il Malatya oldu. Süt üretiminde yüzde 25'lik bir artış sağlandı. Sütü üretmeden önce ne yapacağımıza karar verelim Birlik olalım,Kooperatifleşelim, şirketleşelim. Sayı arttıkça üretim maliyeti azalır. Mümkün olduğunca beraber hareket edelim diyen öz Hayvancılığın ve çiftçilerin AK Parti tarafından desteklenmesine devam edilecek ve İthal et olayı ise piyasadaki dengeyi sağlamak için geçici olarak yapılmıştır dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı hayvancılık dairesi başkanı Dr Bekir Ankaralı

İse bazı illerdeki yapılan halk elindeki ıslah çalışmalarını Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile ortak olarak önümüzdeki aylarda hayata geçireceklerini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül ise, yetiştiricilere 2009 yılında 1 milyon 135 bin TL, 2010 yılında 1 milyon 433 bin TL ve 2011 yılında ise 1 milyon 484 bin TL destek verildiğini kaydetti.

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, kendilerine sürekli destek olan Malatya Milletvekili Ömer Faruk öz e teşekkür etti ve yetiştiricileri 31 ocaktaki destekleme askı süresine dikkat etmelerini söyleyerek yetiştiricileri uyarıda bulundu.

Konuşmaların ardından "Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu panele geçildi. Panelde Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Salmanoğlu, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Pınar Tatlı Seven, Doç. Dr. Ülkü Gülcihan Şimşek ve Doç. Dr. Sami Şimşek katıldı ve çok önemli bilgiler sunarak yetiştiricilere hastalıklar yemleme aşılama parazitler ve birçok konuda uyarılarda bulunularak sunum anlatım yapıldı ve panelden sonra yemek ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement