Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Kitap Fuarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Kitap Fuarını Açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Kitap Fuarını Açtı

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA 'Engelsiz Bir Dünya' temasıyla, 3'üncüsü düzenlenen 'CNR Kitap Fuarı', Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katıldığı açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilere açtı.

04.03.2016 14:57

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA

'Engelsiz Bir Dünya' temasıyla, 3'üncüsü düzenlenen 'CNR Kitap Fuarı', Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katıldığı açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilere açtı.

CNR Holding tarafından Basın Yayın Birliği'nin desteğiyle düzenlenen ve bu yıl 3. kez kapılarını açan 'CNR Kitap Fuarı'nın açılış programında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, kitap fuarlarını sözün yazıya dönüştüğü, insanın tasavvurunun somutlaştığı bir şölen olarak niteledi. Ünal, "Bizim kalem ve kağıta emek vermemizle birlikte aslında insanca birşey yaparak emeğimizi katarız. Biz kitaba, kağıda dokunmak istiyoruz. İnsani kalbinden tutan kitaptır" dedi.

'ENGELSİZ BİR DÜNYA' TEMASI ÜZERİNE

Fuarın temel temasının 'Engelsiz Bir Dünya' olmasıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Mahir Ünal, "Engelsiz bir dünya için kalbimizi, zihnimizi yeniden, inşa etmek gerekiyor. İnsanoğlunun yeryüzündeki hüzünlü hikayesi aslında çoğu zaman kendisine oluşturduğu

engellerden ibarettir. Kendimize oluşturduğumuz engellerin kalktığı, kendimizle, insanlığımızla, kalbimizdeki iyilik duygusuyla buluştuğumuz ve bu en temel kültürel mirası koruduğumuz vesile olması temennisiyle kitap fuarının hayırlara

vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

VALİ VASİP ŞAHİN TEŞEKKÜR ETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin de "Başta Basın Yayın Meslek Birliği olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın bakanımıza da Kültür Bakanlığı olarak yanımızda bulundukları ve verdikleri destek için ayrıca şükranlarımızı arz ediyorum" dedi.

Medeniyetlerin temelinde yazının icadı olduğuna işaret eden Vali Şahin, "Yazma eylemi başlamış ve okuma yazma faaliyetlerinin birbirini takip etmesi bugünkü bilgi birikimini oluşturmuştur. Dolayısıyla bu fuarlar aslında bu bilgi birikimin sergilendiği, okuyucusuyla, ilgilisiyle buluştuğu, belki bir yerde bayramlaştığı, bayram yaptığı, birbirine söz verdiği, birbiriyle ahitleştiği mekanlardır. Bu anlamıyla bu fuara bizim valilik olarak destek vermekten başka yapabileceğimiz daha önemli bir görevimiz yoktu. Onun için bir de stand açtık, bütün katılımcıları bu standı görmeye, önerilerini ve eleştirilerini sunmalarını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Mahir Ünal, fuarın bu yıl onur yazarı olan Prof. Dr. Semavi Eyice'ye bir plaket takdim etti. Bakan Ünal ve Vali Şahin, katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kestikten sonra fuar alanındaki standları gezdi. Bu sırada Engelsiz Dünya Platformu'nun stantlarının açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Engelsiz Dünya Gönüllüsü"eğitim programına kayıt olarak, aldığı on dakikalık eğitimin ardından gönüllülük sertifikası aldı.

600 markanın katılımı ve 900'ün üstünde imza, söyleşi, sergi, atölye çalışmaları gibi etkinliklerin gerçekleştirileceği fuarı, kitapseverler 13 Mart'a kadar ziyaret edebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Kitap Fuarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement