Kuraklığa Karşı Çifte Deve Kurban Ettiler - Son Dakika
Güncel

Kuraklığa Karşı Çifte Deve Kurban Ettiler

Kuraklığa Karşı Çifte Deve Kurban Ettiler

İskilip'de mevsimin yağışsız geçmesi nedeniyle yazın yaşanabilecek kuraklık tehlikesine karşı yapılan duanın ardından iki deve kurban edildi.

25.01.2014 04:16  Güncelleme: 07:57

İskilip ilçesinde mevsimin yağışsız geçmesi nedeniyle yazın yaşanabilecek kuraklık tehlikesine karşı yapılan duanın ardından iki deve kurban edildi.

İskilip Belediyesi tarafından düzenlenen yağmur duası etkinliği, cuma namazının ardından Çarşı Camisi önünde gerçekleştirildi.

Bayat Müftüsü Arif Yüksel tarafından okunan duanın ardından belediyenin Aydın'dan getirttiği iki deve kurban edildi.

Kaymakam Şuayip Gürsoy ve Belediye Başkanı Numan Sezer ile ilçe merkezi ve köylerden çok sayıda vatandaşın katıldığı yağmur duası sonrasında kurban edilen develerin eti alandaki vatandaşlara dağıtıldı.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, etkinlikle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsimin yağışsız geçmesi nedeniyle ilçe merkezi ve çeşitli köylerde yaşayan vatandaşlardan belediye öncülüğünde kar ve yağmur duası yapılması talebi geldiğini söyledi.

İlçede kuraklığa karşı geçmişten gelen dua sonrası kurban kesimi adetini gerçekleştirmek amacıyla Aydın'dan iki deve satın aldıklarını ifade eden Sezer, "Türkiye genelinde ciddi şekilde kuraklık tehlikesi yaşanmaktadır. Vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda kar ve yağmur duası etkinliğini gerçekleştirdik. Cuma namazı sonrası Bayat ilçe müftümüz öncülüğünde ellerimizi semaya açarak Allah'a dua ettik. İnşallah duamız kabul olur ve yurdun tamamı beklenen yağışlara kavuşur" diye konuştu.

Yağmur duasında kesilmek için Aydın'dan getirilen iki deve, etkinlikten önce ilçe merkezinde gezdirildi. Bazı vatandaşlar develerin gezdirilmesine eşlik ederken, birçok vatandaş da develerle fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuraklığa Karşı Çifte Deve Kurban Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement