Kurtuluş Savaşı Kahramanı Köprülülü Hamdi Bey Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kurtuluş Savaşı Kahramanı Köprülülü Hamdi Bey Anıldı

Kurtuluş Savaşı Kahramanı Köprülülü Hamdi Bey Anıldı

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Kuvayımilliye'nin önemli isimlerinden dönemin Edremit Kaymakamı Köprülülü Hamdi Bey, şehit edilişinin 104'üncü yılında anıldı. Edremit ilçesinde düzenlenen törende, Hamdi Bey'in adının verildiği meydanda çelenk bırakıldı ve dualar edildi. Konuşmalarda Hamdi Bey'in Milli Mücadele dönemindeki önemi ve fedakarlıkları vurgulandı. Programa çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

17.02.2024 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Kuvayımilliye'nin önemli isimlerinden dönemin Edremit Kaymakamı Köprülülü Hamdi Bey, şehit edilişinin 104'üncü yılında anıldı.

Edremit ilçesinde, Hamdi Bey'in adının verildiği meydanda düzenlenen törende, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Motorlu Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan ile Edremit Belediye Başkan Vekili Metin Aktaş, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Şehitler için dualar edilen törende konuşan Aktaş, Köprülülü Hamdi Bey'in Milli Mücadele döneminde Edremit'te 2 yıla yakın görev yaptığını hatırlattı.

Hamdi Bey'in Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi yakınındaki Fransızlara ait Akbaş Cephaneliği'ni basarak mühimmat ve cephanenin Anadolu yakasına Kuvayımilliye güçlerine taşınmasını sağladığı belirten Aktaş, tarihe Akbaş kahramanı olarak geçtiğini söyledi.

Aktaş, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eseri Nutuk'ta "Akbaş kahramanı" olarak anılan Kaymakam Köprülü Hamdi Bey'in vatanseverlik ve fedakarlık örneği olan yaşamı ve mücadelesi hakkında bilgiler verdi.

Programa, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akcan, mahalle muhtarları, daire amirleri, siyasi parti yöneticileri, oda başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtuluş Savaşı Kahramanı Köprülülü Hamdi Bey Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement