"Küründen Kabare"ye Ayakta Alkış! - Son Dakika
Güncel

"Küründen Kabare"ye Ayakta Alkış!

"Küründen Kabare"ye Ayakta Alkış!

Sinema ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman'ın yazıp oynadığı, Melisa İclal Yamanarda'nın yönettiği tiyatro oyunu "Küründen Kabare'' 3 Mayıs Çarşamba akşamı Kadıköy "Tiyatro Ak'la Kara"da sahnelendi.

04.05.2017 08:55  Güncelleme: 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Arman'ı oyuncu dostları yalnız bırakmadı. Oyunu izleyenler arasında Sumru Yavrucuk, Deniz Uğur, Mahperi Mertoğlu, Pervin Bağdat, Nihan Şerbetçi, Ceren Enginsoy Özcan, Ecem Özkaya Üstündağ, Beren Demirkaya, Deniz Özerman ve Çiğdem Gürel vardı.

Toplumsal şiddetin en açık şekline maruz kalan bir trans bireyin hikayesini farklılıklar üzerinden değil, benzerlikler üzerinden anlatan "Küründen Kabare" izleyen herkesi şaşırtıp, duygulandırıyor ve aynı zamanda güldürüyor.

Hayatta kalmak için direnen ve "Tarihi gerçekten ezilenler yazacaksa, başrol bizim olmalı."diyen "Serpil"in trajik ama bir o kadarda ironik hikayesinin gerçek olaylarla kurguladığı oyunu için Seyhan Arman şunları söyledi; "Küründen Kabare'de transseksüellikle ilgili ne kadar fikriniz, olumlu ya da olumsuz ne kadar önyargınız olursa olsun aslında daha önce hiç tanışmadığınız Serpil ile tanışıyorsunuz. Küründen Kabare, bu toplumda bir transseksüel olarak yaşamanın hikayesini içerden bir bakışla anlatıyor."

Geçtiğimiz haftalarda prömiyerini yapan oyun, Kadıköy "Tiyatro Ak'la Kara" sahnesinde izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

"Küründen Kabare"den trans bireylere ücretsiz bilet uygulaması

İsteyen trans bireylere "Askıda Bilet Uygulaması" ile ücretsiz bilet sağlayan Seyhan Arman, "Bu uygulama ile bugüne kadar hep dışlanmış, ayrımcılığa uğramış trans bireyler bu defa da pozitif ayrımcılığa uğrasın istedim.'' dedi.

"Küründen Kabare" gösterim tarihleri:
7 Mayıs Pazar, Saat: 20.30 "Boyoz Akademi Sanat Merkezi"
9 Mayıs Salı, Saat: 20.30 "Afife Jale Tiyatrosu"
18 Mayıs Perşembe, Saat: 20.30 "Uçan Süpürge Derneği, Alternatif Karşılaşmalar Festivali

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Küründen Kabare'ye Ayakta Alkış! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement