Kütahyalı Çocuklar Filistinli Akranlarına Destek İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Kütahyalı Çocuklar Filistinli Akranlarına Destek İçin Yürüdü

Kütahyalı çocuklar, Filistinli akranlarına destek olabilmek için bir yürüyüş düzenledi. Kütahyalı anneler platformu öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte, çocuklar ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya geldi. Yürüyüşte, çocuklar adına yapılan açıklamaların yanı sıra Mehmet Akif İnan'ın Mescid-i Aksa şiiri de okundu. Etkinlik kapsamında kitap, oyuncak ve takıların satışının yapıldığı stantlar da kuruldu. Gelirin Filistinli çocuklara ulaştırılacağı belirtildi.

18.11.2023 19:44

Kütahyalı çocuklar, Filistinli akranlarına destek için yürüdü

KÜTAHYA - Kütahyalı çocuklar, Filistinli akranlarına destek olabilmek için yürüyüş yaptı.

Kütahyalı anneler platformu öncülüğünde, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği, YediHilal Derneği Kütahya Şubesi, Türkiye Gençlik Vakfı Kütahya Temsilciliği, Memur-Sen İl Temsilciliği ile diğer bazı sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle Sera Alışveriş Merkezinde bir araya gelen çocuklar, ellerindeki Türk ve Filistin bayrakları ile yürüyüş yaptı.

Çocuklar adına açıklama yapan ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Hamza Sarı, Filistinli akranlarına hitaben hazırladığı metni okudu.

Mehmet Akif İnan'ın Mescid-i Aksa şiirinin de okunduğu yürüyüş, Filistinliler için yapılan duanın ardından sona erdi.

Minik yüreklerin yürüyüşüne, veliler ve çok sayıdaki vatandaşlar da destek verdi.

Etkinlik çerçevesinde geliri Filistinli çocuklara ulaştırılmak üzere kitap, oyuncak ve takılar kurulan stantlarda satışı sunuldu.

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, "Çocuklarımız evlerinden getirdikleri kitapları, oyuncakları, takıları ile buraya getirerek Gazze'deki kardeşleri için satışa sundular. Çocuk yürüyüşü de yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Çocuklarımıza duyarlılık aşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız, Gazzeli kardeşleri ile oynamak istiyor. Bu organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Buradan elde ettiğimiz gelir Gazzeli çocuklara gönderilecek. İnşallah mesajlar yerini bulmuştur" dedi.

Kütahyalı Çocuklar Filistinli Akranlarına Destek İçin Yürüdü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kütahyalı Çocuklar Filistinli Akranlarına Destek İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement