Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Programı

Kutlu Doğum Programı

Kutlu Doğum Programı yoğun katılımla gerçekleşti

10.04.2012 17:26

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi anmak ve anlamak amacıyla düzenlenen Kutlu Doğum programı Ahmet Aytar Kapalı Spor salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Düzenlenen programa AK Parti Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez, Elazığ Belediyesi Başkan Vekili Atik Birici, Baro Başkanı Av Adnan Demir, İlçe Müftüleri,STK Başkanları ile yoğun bir izleyici topluluğu katıldı.

Program sunucusu Erdal Akarsu'nun peygamberimize yazılan natı şerifi okumasıyla başlayan gece, Habip Deveci'nin Kur'an tilaveti ile devam etti. Okunan Kur'anı Kerim sonrasında tüm misafirler salâvatlar okuyarak peygamberimizi andı.

Her yıl düzenlenen Kutlu Doğum Haftasını bu yıl farklı bir şekilde idrak etmek için bu programı düzenlediklerini belirten AK Parti Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez konuşmasında şunları söyledi:

"Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyamızı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıldönümünü kutluyoruz. Peygamber Efendimizin ışığı tüm dünyayı aydınlatmış, öğretileri ve öğütleri tüm insanlığa rehber olmuştur. Tüm dünyanın, tüm insanlığın, o ışıktan, o rahmetten istifade ettiği bir doğum, elbette ki sıradan bir doğum değildir. Bu doğum, bütün zaman ve mekânı, canlı cansız tüm kâinatı kuşatan rahmet peygamberinin Kutlu Doğumudur. Üstat Necip Fazıl'ın ifadesiyle, Hazreti Peygamber S.A.V çöle inmiş bir nurdu. O, nur, öyle büyük bir nurdu ki tüm dünyayı ve tüm insanlığı aydınlattı.

Âlemlere Rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz, kadınların insanlık dışı istismarlara maruz kaldığı, yoksulun yaşam hakkının elinden alındığı, insanın köle olarak satıldığı bir dünyayı, kardeşliğin, hoşgörünün, dayanışmanın hüküm sürdüğü bir dünya haline getirdi. Peygamber Efendimiz sadece Müslümanlar için değil tüm insanlar için örnek ve modeldir. Bu gece hep birlikte sevgili Peygamber Efendimizi, O'nun öğretilerini, insanlığa mesajlarını yeniden anlamaya ve yorumlamaya gayret edeceğiz."

Kutlu Doğum programına sevilen ilahileriyle katılan hemşerimiz Turgut Kırgın ise okuduğu kasidelerle salondan büyük alkış aldı.

Semazen gösterileri eşliğinde sahne alan ve Gül Ahmedim isimli ilahisiyle hemşerilerimizin beğenisini kazanan Savaş Talha Kaçar ise eşsiz yorumuyla programa renk kattı. Kaçar birbirinden güzel eserlerini seslendirerek unutulmaz bir gece yaşattı.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programına katılan misafirlere gül dağıtımı ile gül lokumu ikramında bulunuldu. AK Parti Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez ile Belediye Başkan Vekili Atik Birici, programa katılan misafirlere kendi elleriyle gül dağıttılar.

Prof Dr Mehmet Emin Ay'ın seslendirdiği Necid Çöllerinden Medine'ye isimli sinevizyon ise programa katılan misafirleri oldukça duygulandırdı.

Yıllardan beri okuduğu kasideler ve sunduğu konferanslarıyla tanınan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr Mehmet Emin Ay, 'Peygamberimiz ve İslam Kardeşliği' temalı sunumunda âlemlerin sultanı peygamberimizi anlattı.

Elazığlıların her zaman olduğu gibi Kutlu Doğum programına büyük ilgi ve alaka gösterdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Prof Dr Mehmet Emin Ay; 14 asırdır andığımız efendimizin hayatından kesitlere yer verdi. Âlemlerin efendisinin hoşgörülü bir yapıya sahip olduğunu, her zaman için uzlaşmacı bir yapıda olduğunu söyleyen Ay, konferansında şunlara değindi:

"O'nu anmak için bugün buradayız, bizler hepimiz onun gösterdiği istikamette hareket ediyoruz. İslam'ı bizlere anlatan ve bize rehberlik eden Sevgililer Sevgilisini bugün doğum gününde şükranla anıyoruz. Her birimiz bugün ona salâvatlar getirdik. Efendimizin hayatını da kendimize şiar edindik. O rahmet peygamberiydi. Şairin ifadeleriyle;

Günlerin ne günlerdi, Çağların ne çağlardı, sen dünyaya gelmeden inanların vardı, Hatice'nin goncası, Aişe'nin gülüydün, Ümmetin Gözbebeği göklerin resulüydün, şimdi seni ananlar, anıyor ağlar gibi, ey yetimler yetimi, ey garipler garibi.

Peygamberimiz yaşamı boyunca ümmetine hep iyilikte doğruluktan ve adaletten bahsetmiştir. Bizler de onun hayatını kendimize düstur edinmeliyiz. O'nun hayatını anlamalı ve anlatmalıyız."

Konferansı sonrasında Ak Parti İl Başkanı Mahir Sönmez Prof Dr Mehmet Emin Ay ile sanatçı Savaş Talha Kaçar'a günün anısına bir plaket takdim etti. Başkan Sönmez, böylesine mana dolu bir programda hemşerilerimize unutulmaz anlar yaşatan Prof. Dr. Ay ile sanatçı Kaçar'a teşekkür etti.

Programın sonunda Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof Dr Mehmet Emin Ay, kitap ve cd'lerinden oluşan albümlerini imzalayarak sevenleriyle bir kez daha bir araya geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement