Lapta ve Kemer Arasında 'Kardeş Şehir' Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Lapta ve Kemer Arasında 'Kardeş Şehir' Protokolü İmzalandı

Lapta ve Kemer Arasında \'Kardeş Şehir\' Protokolü İmzalandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lapta Belediyesi ile Antalya'nın Kemer İlçe Belediyesi arasında 'kardeş şehir protokolü' imzalandı.

17.03.2012 17:16

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lapta Belediyesi ile Antalya'nın Kemer İlçe Belediyesi arasında 'kardeş şehir protokolü' imzalandı.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün eşi Gülin Küçük ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül'ü makamında ziyaret etti. Başkan Gül ve eşi Neşe Gül, konuk heyeti ziyaret öncesi Rose Residence Beach Hotel'de verdikleri kahvaltıda ağırladı. Kahvaltıya, Gülin Küçük ve Bakan Ünverdi'nin yanı sıra Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Mutlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege, KKTC Antalya Turizm Temsilcisi Münir Erer Korman ve çok sayıda dernek temsilcisi katıldı.

Kahvaltının ardından Kemer Belediyesi'ne geçen KKTC heyeti burada tören mangası tarafından karşılandı. Belediye Başkanı Gül, Küçük ve beraberindekilere burada Kemer'in turizm potansiyeli ve yatımlar hakkında bilgi verdi. Kemer'de doğa sporlarının önemine dikkati çeken Başkan Gül, heyete doğa yürüyüşü yapılan alanları da haritada gösterdi.

Brifingin ardından KKTC Lapta Belediyesi ile Kemer Belediyesi arasında 'kardeş şehir protokolü' imzaladı. Protokolü, Kemer Belediyesi adına Başkan Gül ve Lapta Belediyesi adına ise Bakan Ünverdi imzaladı. Protokol ile ulusal kültürleri kaynaştırma, ekonomik ve kültürel alanda işbirliği ilişkilerini geliştirme ve yeni bir boyut kazandırma amaçlanıyor.

İmza törenin ardından konuşan Gülin Küçük, "Antalya'nın can damarı Kemer'de özveri ile çağdaş bir kent yaratmışsınız. Bunu büyük bir onurla ve mutlulukla izledik. Böyle bir işbirliği, inanıyorum ki her iki şehre çok büyük bir değer kazandıracaktır. Turizm açısından da belirli bir yere taşıyacaktır" dedi.

Kıbrıs heyeti, daha sonra teleferikle 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'na çıktı. Zirveden, Antalya manzarasını izleyen Gülin Küçük ve Bakan Ünverdi, burada karda yürüdü, eskimo evlerini gezdi. Heyet, öğle yemeğini karların arasında kurulan mangal sofrasında yedi.

Başkan Gül, ziyaretin ardından günün anısına Gülin Küçük ve Bakan Şerife Ünverdi'ye plaket ve çiçek takdim etti. - Antalya/ Kemer

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lapta ve Kemer Arasında 'Kardeş Şehir' Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement