Leğen ve Kızak Festivali' - Son Dakika
Güncel

Leğen ve Kızak Festivali'

Leğen ve Kızak Festivali\'

Erzurum'un turistik ilçelerinden Pasinler'de Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Derneği tarafından 'Leğen ve Kızak Festivali' düzenlendi.

09.02.2015 12:31

Erzurum'un turistik ilçelerinden Pasinler'de Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Derneği tarafından 'Leğen ve Kızak Festivali' düzenlendi.

Bu yıl ikinci düzenlenen festivale birçok kişi kendi yaptıkları ilginç kızaklar ve leğenlerle katıldı. Sıfırın altında 5 derece soğukta leğen ve kızaklara oturup kendilerini tepeden aşağı bırakanlar kıyasıya yarıştı. Leğen ve kızakla kayma ardından kar üstünde karakucak güreşleri yapıldı. Güreşçiler, hem soğuk havayla hem de rakipleriyle mücadele etti. Düzenlenen festivale ilçe halkının destek vermesini isteyen Belediye Başkan Yardımcısı Birol Çelik, şöyle dedi:

"Kaplıcaları ile ünlü ilçemizde yıllardır çermik şenlikleri ve karakucak güreş festivali düzenliyoruz. Bu festivallere kışın da leğen ve kızakla kayma festivalini ekledik. Hem ilçemizin hem de büyükşehir belediyemizin belediye başkanları kış festivallerine önem veriyor. Katılımcı sayısı her yıl artıyor. İler ki yıllarda bunu uluslararası düzeye taşımayı düşünüyoruz."

Festivali düzenleyen Pasinler Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Dernek Başkanı Ünsal Kırmacı ise, geçmişte Şubat ayında tarihi kalenin etrafında en az 1 metre kalınlığında kar olduğunu anlatırken, şöyle dedi:

"Ancak 2 yıldır kar istenilen seviyede olmadığı için festivali küçük bir alanda gerçekleştirdik. Amacımız bu festivali geleneksel hale getirmek. Katılanlara semaver çay eşliğinde ekmek arası yumurta ikram ettik. Festivalde, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler dalında yarışmalar yapıldı. Büyüklerde H. İbrahim Karaca, gençlerde Muhammet Topçu, yıldızlarda Uğur Coşkun, miniklerde Faruk Kaşıkçı ve en iyi kızak tasarım ödülünü Fikri Pekmez aldı."

Elinde Türk Bayrağı ve leğenle kayarak birinciliği elde eden 62 yaşındaki İbrahim Karaca, "Uzun süredir bu kadar eğlenmemiştim. Bir an çocukluğuma döndüm. Bu festivale leğenle katıldım. Allah ömür verirse festivalin üçüncüsü için güzel bir kızak hazırlayacağım. Kazandığım madalya hayatımda aldığım ilk ödül oldu. Bu da beni çok duygulandırdı" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Leğen ve Kızak Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement