Limantepe Kazılarına İlk Kazmayı Başkan Sibel Uyar Vurdu - Son Dakika
Güncel

Limantepe Kazılarına İlk Kazmayı Başkan Sibel Uyar Vurdu

Limantepe Kazılarına İlk Kazmayı Başkan Sibel Uyar Vurdu

Ankara Üniversitesi'nin yürüttüğü ve Urla Belediyesi tarafından desteklenen Urla Liman Tepe Kazısı 2015 sezonu çalışmalarının startını verdi.

03.06.2015 08:51

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar tarafından ilk kazmanın vurulduğu çalışmalar, Prof. Dr. Hayat Erkanal başkanlığında yürütülüyor. Başkan Sibel Uyar'a ünlü televizyon programcısı, müzisyen, gezgin ve radyocu Ayhan Sicimoğlu da eşlik etti.

6 BİN YILLIK TARİHİ BİRİKİM

Balkanlar ve Ege'de en eski yerleşim merkezinin Liman Tepe olduğunu söyleyen Erkanal, 6 bin yıllık bir tarihi birikimin olduğunu vurgulayarak, bu yıl ayrıca 17. Yüzyıl'dan kalma bir Osmanlı Savaş Gemisi batığı bulduklarını ve deniz tabanının 1 metre altında olan bu batığı araştıracaklarını da belirtti.

SİBEL: ANADOLU TANRIÇASI KİBELE'NİN TÜRK KÜLTÜRÜNDEKİ İSMİ

Belediye ile her zaman iş birliği içinde çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Liman Tepe Kazı Başkanı Hayat Erkanal, Sibel isminin mitolojide Kibele adlı Anadolu tanrıçasının Türk kültüründeki adı olduğunu, bolluk ve bereket anlamı taşıdığını vurgulayarak, kazı çalışmalarına ilk kazmayı vuran Başkan Sibel Uyar'ın çalışmalara bereket getirmesi dileklerinde bulundu.

YAZILI BELGELER BEKLİYORUZ

Başkan Sibel Uyar ise çalışmalar hakkında "Umuyorum bizlere daha derin bilgiler edinmemizi sağlayacak yazılı belgelere bu yıl ulaşılabilir. Urla çok özel bir yer. Hepimiz, Urla'nın sahip olduğu değerleri gözler önüne çıkarmak için çalışıyoruz. Hayat hocama ve ekibine başarılar diliyorum" sözlerine yer verdi.

AYHAN SİCİMOĞLU'DA KAZI STARTINDAYDI

Ünlü gezgin ve televizyon yapımcısı Ayhan Sicimoğlu'na Urla ve Urla'nın tarihi hakkında bilgiler veren Erkanal ve Başkan Uyar, kazı çalışmalarını ve çıkan tarihi eserleri anlatarak, 17 Haziran'da açılacak olan Türkiye'nin ilk Su Altı arkeoloji Müzesi Arkeopark'ı gezdirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Limantepe Kazılarına İlk Kazmayı Başkan Sibel Uyar Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement