Lösev'den Lösemili ve İyileşmiş Çocuklarla 19 Mayıs Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Lösev'den Lösemili ve İyileşmiş Çocuklarla 19 Mayıs Kutlaması

Lösev\'den Lösemili ve İyileşmiş Çocuklarla 19 Mayıs Kutlaması

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, lösemili çocuklar, iyileşmiş gençler ve gönüllüler ile çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutladı. LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, “Türkiye Cumhuriyet’i, 100. yılında büyük bir sınav veriyor. 19 Mayıs, 29 Ekimleri kutlarken o günlerin kolay kazanılmadığını bilmeliyiz. İnanıyorum ki sizler ülkeye sahip çıkacak, Atatürk’ün umudu olan gençler olarak bu ülkeyi ayağa kaldıracaksınız” dedi.

19.05.2023 22:35  Güncelleme: 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, lösemili çocuklar, iyileşmiş gençler ve gönüllüler ile çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutladı. LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, "Türkiye Cumhuriyet'i, 100. yılında büyük bir sınav veriyor. 19 Mayıs, 29 Ekimleri kutlarken o günlerin kolay kazanılmadığını bilmeliyiz. İnanıyorum ki sizler ülkeye sahip çıkacak, Atatürk'ün umudu olan gençler olarak bu ülkeyi ayağa kaldıracaksınız" dedi.

LÖSEV, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı bugün Ankara'da, farklı illerden gelen lösemili çocuklar, iyileşmiş gençler ve gönüllüler ile kutladı. İçerisinde lösemili çocuklara parasız tedavi başta olmak üzere tüm branşlarda hizmet veren LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi, anaokulu, ilk, orta ve lise seviyesinde kolej standartlarında eğitim veren LSV Okul'un bulunduğu İncek'deki LÖSEV Kent'te bir dizi etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde LSV Eğitim Kurumları'nda, lösemiyi yenmiş ve tedavisi devam eden çocukları, gençleri, aileleri ve LÖSEV çalışanlarını, 104 yıl önce bugün başlayan milli mücadele günlerine götürmek amacıyla gölge oyunu, Seğmen ve Zeybek gösterisi ile step dans sergilendi.

Törende konuşan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog Onkolog Dr. Üstün Ezer, şunları söyledi:

"SİZLER ÜLKEYE SAHİP ÇIKACAK, ATATÜRK'ÜN UMUDU OLAN GENÇLER OLARAK BU ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRACAKSINIZ"

"Geçmişe dönüp baktığımızda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gelecek nesiller için fedakarca çabaladığını görüyoruz. Bizler de bu fedakarlıkları unutmadan çalışmalıyız. Türkiye Cumhuriyet'i, 100. yılında büyük bir sınav veriyor. 19 Mayıs, 29 Ekimleri kutlarken o günlerin kolay kazanılmadığını bilmeliyiz. İnanıyorum ki sizler ülkeye sahip çıkacak, Atatürk'ün umudu olan gençler olarak bu ülkeyi ayağa kaldıracaksınız. Durmak yok; koşmaya, hayat kurtarmaya, bilinçli gençler yetiştirerek aydınlık Türkiye için yola devam."

LÖSEV'Lİ GENÇLERDEN SAMSUN'DA 19 MAYIS YÜRÜYÜŞÜ

Öte yandan Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'a başlangıç cümlesi olan "19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktım" sözünden hareketle LÖSEV'in iyileşmiş gençleri, Samsun'da bir araya geldi. Atatürk'ün İzinde Gençlik Yürüyüşü'nde "Genciz, gelecek biziz" mesajı veren LÖSEV gençleri, Nutuk'un Gençliğe Hitabe ile bitirdiğine dikkati çekerek, Kuvayi Milliye'den aldıkları güçle geleceği inşa edeceklerini ifade ettiler. 19 Mayıs'ta yakılan meşaleyi her daim taşıyacaklarını belirten gençler, Atatürk'ün düşüncelerini ve ilkelerini iyi anlamaya, aklı ve bilimi rehber almaya, Cumhuriyet'in kazanımlarını korumaya hep bir ağızdan söz verdiler.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Lösev'den Lösemili ve İyileşmiş Çocuklarla 19 Mayıs Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement