Makedonya'da 23. Hıdırellez Bahar Festivaline Destek - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da 23. Hıdırellez Bahar Festivaline Destek

Makedonya\'da 23. Hıdırellez Bahar Festivaline Destek

Makerdonya’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Bahar Şenlikleri Derneği işbirliğinde 23. Hıdırellez Bahar Festivali gerçekleştirildi.

08.05.2014 11:14

Makerdonya'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Bahar Şenlikleri Derneği işbirliğinde 23. Hıdırellez Bahar Festivali gerçekleştirildi.

Türklerin, yüzyıllar boyunca baharın gelişini kutlamak amacıyla gerçekleştirdikleri şenlikler arasında yer alan ve Orta Asya'dan başlayarak Balkanlar'a kadar uzanan, ortak duyguları, gelenek ve görenekleri en iyi bir şekilde sergilemekle birlikte, insanları bir arada tutmayı başaran Hıdırellez Bahar Şenlikleri, uzun yıllardan beri Makedonya Cumhuriyeti topraklarında da yaşatılıyor.

Nesiller boyu devam etmekte olan ve kültür aktarımı olarak bilinen kutlamalar, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği'ne üye olan Bahar Şenlikleri Derneği organizasyonu ve TİKA'nın destekleriyle 23. Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivali kutlandı. Çalıklı köyünde düzenlenen törene Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Valandova Belediye Başkanı Nikolçe Çurlinovski, TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, TİKA ve Bahar Şenlikleri Derneği yetkilileri katılmışlardır. Makedonya, Türkiye, Romanya ve Azerbaycan folklor ekiplerinin yer aldığı festivale Türkiye'den saz ve ses sanatçıları da katıldı.

Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov törende yaptığı açıklamada geçmişten günümüze ve gelecek nesillere aktarılacak önemli geleneği temsil eden şenliklerin, kendi doğum yeri olan Valandova'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TİKA Üsküp Koordinatörü Tiryaki ise yaptığı açıklamada, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve Balkanlar ile Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Dr. Mahmut Çevik'in selamlarını iletti. TİKA Üsküp Koordinatörü Tiryaki, düzenlenen şenliklere geçtiğimiz yıllardan bu yana destek vererek bir parçası olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

4 gün süren şenlikler Üsküp'te gerçekleştirilen 19. Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumunun ardından 6 Mayıs Salı günü düzenlenen merkezi gösteriler ile son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Makedonya'da 23. Hıdırellez Bahar Festivaline Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement