MALTEPE'DE BİSİKLET HIRSIZI BEKÇİLERİN DİKKATİYLE YAKALANDI - Son Dakika
Güncel

MALTEPE'DE BİSİKLET HIRSIZI BEKÇİLERİN DİKKATİYLE YAKALANDI

MALTEPE'de bir hırsız apartmanın merdiven boşluğuna bırakılan yaklaşık 4 bin TL değerindeki yarış bisikletini çaldı.

22.10.2022 09:02  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MALTEPE'de bir hırsız apartmanın merdiven boşluğuna bırakılan yaklaşık 4 bin TL değerindeki yarış bisikletini çaldı. Apartmanın güvenlik kamera kayıtlarına giren görüntülerde, apartman içerisindeki bisikleti fark ettikten sonra, kapı zillerine bastığı, kapının açılmasını bekledikten sonra içeri girdiği görülüyor. Hırsız bisikleti dışarı çıkardıktan sonra, üzerine binerek uzaklaştı. Hırsız bisikleti taksiye koymaya çalışırken, o bölgede görevli iki bekçinin şüphelenmesi nedeniyle yakalandı.

Yapılan sorgulamada kimliği belirlenen Gürcistan uyruklu A.G. isimli hırsız, gözaltına alındı. Çok sayıda hırsızlık suçundan kaydı olduğu belirlenen şüpheli, tutuklandı.

Altayçeşme Mahallesi'nde bir apartmanda 16 Ekim Pazar günü, saat 01.20 sıralarında merdiven boşluğundaki bisikleti fark eden hırsız, binanın zillerine basarak kapının açılmasını bekledi. Bir süre sonra apartmanın önüne gelen şüpheli, içeri girerek bisikleti dışarı çıkardı. Bisikletin üzerine binerek uzaklaşan şüphelinin, rahat tavırları dikkat çekti.

ŞÜPHELİ ÇOK SAYIDA HIRSIZLIK SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Şüpheli, çaldığı bisikleti taksiye koymaya çalışırken gören 2 bekçi tarafından fark edildi. Yapılan sorgulamada Gürcistan uyruklu A.G.'nin (36) hırsızlıktan kaydı olduğu belirlenerek gözaltına alındı. Polisin yaptığı çalışmalarda şüphelinin üstünde ve adresinde yapılan aramalarda çalıntı olduğu tespit edilen scooter, güneş gözlüğü, bileklik, kolye ve çeşitli markalara ait elbiseler ile 3 ayakkabı, 3 cep telefonu, 2 bisiklet ve aparatları ele geçirildi. Ayrıca adreste yapılan aramada şüpheli G.B'nin 3 ayrı hırsızlık suçundan arandığı ve hakkında kesinleşmiş 4 yıl hapis cezası olduğu tespit edildi. Şüpheli A.G 'İş yerinden hırsızlık, açıktan hırsızlık, bisiklet hırsızlığı ve otodan hırsızlık' suçlarından tutuklandı.

ÇALDIĞI BİSİKLETE BİNEREK KAÇTI

Yarış bisikleti çalınan Atilla Seçkin Babacan polislerin bisikletini bulduğu belirterek "Gece saat 1 sıralarında bisikletim çalınmış apartman içerisinden. Sabah fark ettim. Binanın güvenlik kamera görüntülerine baktığımda hırsızın gece bizim sokağa gelip zilleri çalıp, kapıları açtırmaya çalıştığını gördük. Daha sonrasında ortalıktan kayboluyor. 2-3 dakika sonra tekrar gelip, bizim apartmana giriyor. Bir iki dakika apartmanda durduktan sonra da benim bisikletimi alıp, binerek Küçükyalı istikametine doğru kaçıyor" dedi.

"MANEVİ DEĞERİ ÇOK YÜKSEK"

Bisikletinin bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Babacan "Gece 2 bekçi bisikleti taksiye bindirmeye çalışırken görüyor. Çalıntı olabileceğini düşünerek durduruyor. Yaptıkları incelemede bisikletin çalıntı oldu anlaşılıyor ve daha sonra evine baskın yapmışlar. Bisikletim 90 model yarış bisikleti. Maddi değeri 4 bin lira civarında. Bu bisiklet üzerinde çok kez yarış yapıldı. Aynı zamanda benim için de manevi değeri çok yüksek. Artık böyle bisikletler kalmadı. Bisiklet hırsızlıklarıyla ilgili bir sivil toplum, sosyal bir oluşum kurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

MALTEPE\'DE BİSİKLET HIRSIZI BEKÇİLERİN DİKKATİYLE YAKALANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MALTEPE'DE BİSİKLET HIRSIZI BEKÇİLERİN DİKKATİYLE YAKALANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement