MANAVGAT'TA 'ULUALAN TOPLANTISI' DÜZENLENDİ - Son Dakika
Güncel

MANAVGAT'TA 'ULUALAN TOPLANTISI' DÜZENLENDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Manavgat'ın Ulualan bölgesi için yapılan imar planına karşı ilçede bulunan meslek odaları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin oluşturduğu 'Ulualan Koruma Platformu' tarafından basın açıklaması yapıldı.

03.04.2023 18:18  Güncelleme: 18:24

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Manavgat'ın Ulualan bölgesi için yapılan imar planına karşı ilçede bulunan meslek odaları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin oluşturduğu 'Ulualan Koruma Platformu' tarafından basın açıklaması yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de yer aldı. Basın açıklamasının başında Manavgat Belediyesi tarafından hazırlanan, Manavgat ve Ulualan'a dair sinevizyon gösterimi yapıldı. Basın açıklamasında konuşan Ulualan Koruma Platformu ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat için çok önemli olan Ulualan bölgesinin doğru planlanması halinde kentimiz ekonomisine ve gelişmesine büyük katkılar sağlayacaktır. Ekonomisi çeşitlenmiş, yaşam kalitesi yükselmiş, güçlü bir Manavgat için dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz dedi.

Ulualan Koruma Platformu Sözcüsü ve Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Özcan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ulualan bölgesi için 30 Aralık 2018'de yapılan imar planında yaklaşık 3 bin dekarlık alanın 3'ü konaklamalı, biri konaklamasız olmak üzere 4 ayrı parça halinde golf alanı kullanımlarına tahsis edilecek ve halkın kullanımını izole edilecek şekilde yapıldığını söyledi. Manavgat halkının ilçe belediyesi ve meslek odaları, STK'lar ve siyasi partiler tarafından kurulan Ulualan Koruma Platformu'na destek vererek yaklaşık 100 bin imza ile plana itiraz ettiklerini dile getiren Özcan, ancak itirazlarının dikkate alınmadığını, bunun üzerine Antalya Mimarlar Odası'nın başvurusu üzerine Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından planın iptal edildiğini anlattı. Hasan Özcan, şunları söyledi

Mahkeme kararlarına rağmen bakanlıkça yeniden bir plan onaylandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bakanlığımız halka rağmen, mahkeme kararına rağmen Ulualan'ı sadece 4 ayrı golf otel yatırımcısına verecek şekilde Manavgat kentinden ve tüm halkımızın kullanımından koparan bir planlamayı bize dayatmaya devam etmektedir.

Platform sözcüsü Hasan Özcan, gelecek günlerde, Ulualan'ın yeni imar planına ilişkin halkın da katılımıyla kitlesel nitelikli eylemler yapacaklarını belirtti.

Basın açıklamasında konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de Ulualan'ın ilçenin geleceği olduğunu belirterek, bölgenin sadece golf yatırımcısına tahsis edilecek şekilde planlanmasına karşı çıktıklarını söyledi. Başkan Sözen, Manavgat'ın hastane gibi, üniversite gibi ve organize sanayi bölgesi gibi acil ihtiyaçları varken Ulualan'da ısrarın anlamı nedir diye sordu.

MANAVGAT\'TA \'ULUALAN TOPLANTISI\' DÜZENLENDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MANAVGAT'TA 'ULUALAN TOPLANTISI' DÜZENLENDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement